Зареждане

Владимир Путин посрещна Khabib и се застъпи за него

Владимир Путин посрещна Khabib и се застъпи за него
Публикувано на: Октомври 10, 2018 в 21:14 ч
Президентът на Русия, Владимир Путин посрещна непобедения шампион в лека категория Khabib Nurmagomedov и неговия баща Abdulmanap след като "Орелът" защити титлата си с победа над Conor McGregor.

Още след края на битката в първото си интервю Khabib сподели, че Путин му е звъннал и го е поздравил за победата. Днес Khabib се срещна очи в очи с президентът, който е доволен от неговото представяне и каза:

Ако беше много мил, то най-вероятно нямаше да си такъв боец. Отново те поздравявам. Искам да ти пожелая успех за в бъдеще. Многото говорене е разбираемо. Видях как те посрещнаха у дома в Дагестан. Знам, че това е комерсиален спорт, но не мога да не се съглася с тези, които казват, че има правила и те трябва да се спазват. Не само правилата написани на хартия, но моралните и спортсменски такива. 

Разбира се ти не говори за отбора, родината на твоя опонент, а за себе си. Ти си граждадин на Русия и ние се интересуваме за това как се отнасят с нашите граждани където и да са и каквото и да правят. Ние внимателно наблюдавахме всичко и бяхме много притеснени за теб. Ще помоля баща ти да не те наказва сурово,  защото ти постигна главната цел достойно и убедително. 

Искам да изразя надежда, че в крайна сметка идеалите на спорта, ще бъдат над рекламата и парите. Надявам се, че с твоя съперник и неговия отбор ще намерите начин за нормална комуникация и приятелство, както и мъжество в спорта. Надявам се да изградите една добра връзка в спорта, но най-вече в човешките отношения, за да не те обвинят накрая, че ти си против тези неща. Искам да изразя надежда също, че това ще бъде оценено от твоите съперници и всичко ще се нареди. Разбира се искам да ти пожелая и успех в бъдеще.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес