Зареждане

Влади Кънчев след победата в Oktagon 45: Пречупих го психически

Влади Кънчев след победата в Oktagon 45: Пречупих го психически
Публикувано на: Юли 31, 2023 в 17:36 ч
Владислав Кънчев записа доминираща победа с удари на земя във втория рунд при битката си в Oktagon 45 през изминалия уикенд в Прага, Чехия.

Там той се изправи срещу англичанина Джеймс Люис. Въпреки значителното си ръстово превъзходство, Люис бе повален във втория рунд и довършен с мощен граунд енд паунд.


 
Тежките удари с ръце са запазена марка на Владислав, който и този път вдигна публиката на крака.

"Мачът мина точно както го бях планирал. По време на битката се чувствах доста комфортно, но не исках да избързвам да търся победа в първия рунд. Очаквах да се опитва постоянно да ме събаря и бях нащрек за събарянията. Усетих момента, в който бе разколебан. Мисля, че до втория рунд го пречупих психически и тогава реших да натисна повече.," сподели Влади за MMA.BG, като допълни че не се е притеснявал от значително по-високия ръст на опонента си.

"В много от мачовете ми съм играл с по-високи противници, даже той е от "ниските" високи. Играл съм с много по-високи от него, така че това изобщо не ме притесни."


Победата беше много важна за Кънчев, тъй като договорът му с организацията приключи и след такова силно и атрактивно представяне, очакванията са да му бъде предложен нов за още няколко битки.

"Засега с мениджъра ми Никола Атанасов сме в изчакване на оферти за преподписване на нов договор, ако не - ще преговаряме и на други места.

Oktagon е организацията, в която най-много усещам присъствието на публиката. Арената на провеждане е доста мащабна и се радвам, че има толкова публика.

Сега обаче ще се фокусирам върху BKFC."

Следващото предизвикателство на Кънчев е ясно, както самият той каза - BKFC. Най-голямата световна организация по бокс с голи ръце ще направи първото си събитие в Европа през ноември, а домакин ще бъде София.


В събитието ще вземат участие много талантливи български бойци, които ще се изправят срещу опасни противници и шампиони от чужбина.

Очаква ни зрелищно събитие, каквото не се е случвало до момента в България и Кънчев е повече от готов да се впусне в него.

"Боксът с голи ръце ще е по-специфичен като подготовка. Харесва ми това, че се разчита изцяло на играта с ръце и на бокса. Струва ми се като спорт с по-малък риск от контузии по време на подготовка, което е супер. Не е като при ММА, където може да се контузиш на тренировки от всичко - от удари с крака, от борба, комплексно от всичко. Подготовката ще мине по-добре и няма да се притеснявам толкова от контузии.

Вече на самия мач контузии може да се случат, просто спортът си е малко по-суров. Ще започна да се готвя, наблягайки на играта с ръце."
 
  
 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес