Зареждане

Възстановилият се Alexander Gustafsson очаква оферта от UFC

Възстановилият се Alexander Gustafsson очаква оферта от UFC
Публикувано на: Април 17, 2018 в 13:03 ч

Alexander Gustafsson е вече здрав и готов да се завърне в Октагона. Той обаче не е все още сигурен какъв ще бъде следващият му ход, предвид ситуацията в полутежката категория.

Въпреки че реваншите с Daniel Cormier или Jon Jones изглеждат като интересни варианти, нито един от тях навярно няма да се случи в близкото бъдеще. Cormier ще се изправи срещу Stipe Miocic за титлата в тежка категория в UFC 226 на 7-ми юли, а Jones го грозят 4 години забрана да се бие след неуспешен допинг тест в UFC 214. В наскорошно интервю той сподели за ситуацията, в която се намира.

"Иска ми се да имах решение на казуса, но нямам. Очаквам смислено предложение - нещо, за което бих почувствал 'Това е правилно, това искам.' На този етап от своята кариера съм, в който всяка среща трябва да значи нещо."

"Може и друго да е, но трябва да звучи правилно. Трябва да значи нещо. Нещо добро. Всеки знае, че влизам ли в клетката, ще направя шоу. Това търся, това чакам."

Той споделя също, че от UFC не все още не е получил такова предложение.

"Дискутираме, но за момента нищо не ми е грабнало вниманието. Имаме само идеи, но чакам сериозно предложение, от което да има смисъл. Аз съм готов."

"The Mauler" последно нокаутира в петия рунд от срещата им по време на UFC Fight Night 109 бившия претендент за титлата Glover Teixeira. Така той влезе в серия от две победи, след като преди това претърпя загуба чрез съдийско решение срещу Cormier в UFC 192. В последствие обаче успехът му беше временно прекратен заради контузия на рамото.

"Борех се. Събориха ме, удариха ме в земята. Първоначално не ме заболя, но си беше сериозно. Възстановявах се известно време."

"Нищо счупено - само разместваме и разкъсване. Сложиха ми и винтове. Това ми е първата сериозна контузия. Вече обаче съм готов на 100%. Инцидентът се случи през август, та ми бяха необходими няколко месеца."

Gustafsson e доволен от представянето си срещу Teixeira и вярва, че ако отново се справи на същото ниво срещу Cormier, резултатът ще бъде различен.

"Ако се бияс DC както се бих с Glover, ще го надвия. Няма спор."

За момента обаче Cormier е зает с предстоящия двубой със Stipe, насрочен за UFC 226.

"Въобще не очаквах срещата му с Miocic. Ще бъде интересна за феновете, но за нас, останалите състезатели, не е особено приятно да чакаме на опашка. Цялата дивизия го чакаме сега."

Междувременно, срещата на Gustafsson с Jon Jones, който тогава беше шампион в полутежка категория, си остава една от най-великите срещи на UFC. Gustafsson започна убедително, но Jones все пак успя да спечели със съдийско решение. Спорно решение, според мнозина.

"Беше труден момент, защото всички повтаряха, че печеля, но така и не успях. Все пак срещата си остава най-голямата в кариерата ми."

"Победата срещу Jon Jones би била по-голяма от всяка титла. Той е просто звяр. Вижте какво причини на DC."

Gustafsson не би отказал да се изправи срещу Jones и в друг боен спорт, ако от USADA му наложат по-сериозно наказание.

"Ако не се завърне, може би ще се срещнем в бокса. По-важно ми е от всяка титла."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес