Зареждане

Валентина Шевченко заложи кариерата си на карта

Валентина Шевченко заложи кариерата си на карта
Публикувано на: Юни 30, 2023 в 08:26 ч
Дългата победна серия на Валентина Шевченко беше прекъсната в началото на март тази година. Това се случи на събитието UFC 285, което се случи в Лас Вегас.

"Bullet" сензационно загуби от мексиканката Алекса Грасо. Нещо повече, тя беше победена с приключване и този факт се отрази още повече на самочувствието на бившата шампионка, която загуби пояса си. Шевченко обаче не чака дълго и поиска реванш. UFC с удоволствие се съгласиха и определиха дата за нов двубой.

Реваншът между Шевченко и Грасо ще се състои в нощта на 16 срещу 17 септември в рамките на турнира UFC Fight Night 227. Забележително е, че за локация отново е избран Лас Вегас. В края на краищата Лас Вегас вече два пъти е бил фатален за Валентина.

През март 2016 г. Валентина загуби там от Аманда Нунеш с единодушно решение на съдиите. Седем години по-късно Шевченко загуби и от Грасо във Вегас. Сега е време да се опита да вдигне това проклятие на Вегас.

Преди да загуби от Грасо, Шевченко беше в серия от девет победи. Освен това "Куршумът" беше защитила седем пъти шампионския си пояс на UFC при жените в категория муха. Още преди началото на двубоя мнозина имаха време да припишат на Валентина поредната победа.

Тя беше абсолютният фаворит, но въпреки това претърпя болезнено поражение. В най-добрата промоция на планетата Валентина никога не беше губила с приключване. Затова няма съмнение, че Шевченко се подготвя за реванша на максимума на възможностите си.

Грасо започна пътешествието си в UFC със статистика 2-3. Но след това успя да се рестартира напълно. Първо, Алекса последователно се справи с Джи Йънг Ким, Мейси Барбър, Джоан Ууд и Вивиан Араухо. Това беше последвано от тази победа над Шевченко.

Заслужава да се отбележи, че мексиканката се представя силно в най-добрата промоция на планетата. Тя два пъти е получавала бонуси от UFC, а сега е и шампионка. Втора поредна победа над Шевченко може окончателно да потвърди, че поясът е на рамото на Грасо абсолютно заслужено.

Шевченко показа характер, когато поиска незабавен реванш. Но тя автоматично постави на карта цялата си кариера. Ако Валентина загуби, едва ли скоро ще получи нов шанс за титлата. Валентина може да си вземе почивка, да разбие някоя от претендентките и след това отново да се бие с Грасо.

Шевченко обаче не е готова да чака. Една победа бързо ще я върне на върха. Поражение пък би повдигнало въпроса за евентуално оттегляне от ММА.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес