Зареждане

Валентина Шевченко с труден успех над Тайла Сантос

Валентина Шевченко с труден успех над Тайла Сантос
Публикувано на: Юни 12, 2022 в 07:07 ч
Шампионката в категория муха Валентина Шевченко успя да защити титлата си, но се затрудни сериозно. "Bullet" се изправи срещу опасна бразилка в лицето на Тайла Сантос. Битката им беше подглавна от бойната карта на UFC 275, което се провежда в Сингапур.

Срещата им беше доста интересна и бразилката на няколко пъти заплаши Шевченко със събмишън. В крайна сметка Валентина грабна победата с раздвоено решение - (48–47, 47–48, 49–46).

В началото на битката Валентина вкарва десен. Двете влизат в клинч. Валентина пресира в клинча и вкарва попадения. Шевченко опитва да събори Сантос, но не успява и се подхлъзва. Бразилката е по гръб, но прилага триъгълник. Валентина е в беда, но вкара леви крошета. Сантос не успява да удуши Шевченко, но вероятно спечели този рунд.

Във втория рунд Сантос вкара кроше и двете са в клинч. Няма много екшън в началото. Битката се пренася на земя и Валентина опитва събмишън, но не успява. Ляв от бразилката. Няма активност на земята и рефера ги изправя. Ритник в тялото от шампионката. Нов клинч, след което боя се пренася на земята и Сантос заема доминантна позиция. Равностоен рунд.

В третия рунд Сантос забрави своя протектор и рефера спря битката. Валентина събори Тайла, която веднага се изправи. Сантос търси клинча и залепи Шевченко за мрежата. Събаряне от бразилката, която отново взема гърба на Шевченко. Сантос прилага хватка за предаване, но Валентина успява да оцелее. Този път победата изглеждаше доста близо за претендентката.

В четвъртия рунд двете си сблъскаха главите, което доведе до оток на окото на Сантос. Нейното око започна да се затваря, което е лошо за нея. В този рунд Валентина доминира със своя страйкинг. Тайла обаче не се предава. В края на рунда Сантос отбеляза събаряне, което е най-доброто нещо от нея в този рунд. Валентина спечели рунда почти сигурно.

Всичко ще се реши в този последен 5-ти рунд. Тайла отново опита събмишън, след като боя се пренесе на земята. Валентина обаче се защити и се изправи. Шевченко разклати Сантос с десен, след което я свали на земята. Шевченко доминира до края на рунда и не позволи на бразилката да се изправи. Добра работа от шампионката, която спечели шампионските рундове.

В крайна сметка съдиите отсъдиха в нейна полза, но раздвоено - (48–47, 47–48, 49–46). С тази победа Шевченко защити титлата си за 7-ми пореден път. Сантос от своя страна се разделя със серия от 4 поредни победи.












Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес