Зареждане

Усман защити титлата с доминация над Масвидал

Усман защити титлата с доминация над Масвидал
Публикувано на: Юли 12, 2020 в 08:44 ч
Шампионът в полусредна категория Камару Усман запази титлата си. Той се би с Хорхе Масвидал в главната битка на UFC 251, което се проведе преди малко в Абу Даби. "The Nigerian Nightmare" очаквано наложи своята воля и записа втора поредна защита на титлата. В началото на битката Масвидал започна много силно и вкара доста добри попадения на Усман. Може да се каже, че Хорхе успя да спечели този рунд. Двамата си сблъскаха главите и в следствие на това Хорхе получи аркада над окото.

Във втория рунд Усман започна да налага волята си и търсеше клинчове, в които наказваше Масвидал с удари и настъпвания по краката. "Gamebred" показа добра защита от събаряния и спря доста от опитите на Усман да го свали. В този рунд двамата отново си сблъскаха главите и Масвидал получи още една аркада, но на челото.

В следващите три рунда Усман доминираше и продължи да търси клинч, където наказваше Масвидал. В битката Усман отбеляза 5 събаряния и записа над 10 минути контрол. Хорхе показа голямо сърце и издръжливост, но разликата в класите беше очевидна. Битката стигна до решение, което беше единодушно в полза на шампиона - (50-45, 50-45, 49-46).

Така Усман навлезе в серия от 16 поредни победи. Той няма загуба от над 7 години и ще чака битка с Гилбърт Бърнс. Масвидал от своя страна беше приземен и загуби серията си от 3 поредни победи с нокаут.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес