Зареждане

USADA повече няма да наказват бойците за марихуана

USADA повече няма да наказват бойците за марихуана
Публикувано на: Януари 15, 2021 в 14:00 ч
Американската антидопингова агенция (USADA), която е натоварена с тестване на бойците на UFC вече няма да ги наказва за марихуана. Това решение влиза в сила от началото на годината и бойците спокойно може да си пафкат. Всеки боец може да даде положителна проба за марихуана и няма да има наказание, но все пак ще трябва марихуаната да е в рамките на нормалното. 

Ако по време на дадено събитие боец видимо има проблеми заради използването на марихуаната, то тогава ще има санкции, но едва ли ще има такъв случай. Много бойци споделят, че марихуаната им помага за болката и тревожността преди битките. В миналото те бяха принудени да използват по-опасни медикаменти, за да се справят с тези проблеми. 

Това несъмнено ще бъде добре дошла промяна за спортисти, които се състезават в региони, където UFC се саморегулира, но трябва да се отбележи, че марихуаната остава забранено вещество за повечето спортни комисии, включително в Невада. Само преди няколко дни Бевън Люис получи 6 месеца наказание заради марихуаната, както и глоба от $1,345.36 на изслушването му пред комисията на Невада.0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес