Зареждане

Умар Нурмагомедов не иска да чака дълго, за да се бие с Мераб Двалишвили

Умар Нурмагомедов не иска да чака дълго, за да се бие с Мераб Двалишвили
Публикувано на: Септември 23, 2024 в 07:01 ч
Умар Нурмагомедов иска да бъде активен, дори това да означава, че може да пропусне възможността да се бие за титлата срещу новоизлюпения шампион на UFC в полусредна категория Мераб Двалишвили. 

След като победи "Suga" Шон О'Мали на UFC 306, коментаторът на UFC и медийна икона Джо Роган се опита да получи категоричен отговор от Двалишвили дали ще защитава титлата си срещу Нурмагомедов. Кланът Нурмагомедов седеше до ринга и дори камерите на UFC се насочиха към него, докато се задаваше въпросът. 

Новият шампион обаче не даде конкретен отговор. Той заобиколи въпроса и вместо това просто разказа за пътя си към шампионската титла, като подчерта, че сега живее своята мечта. 


Умар Нурмагомедов няма желание да чака

С феноменален рекорд от 18-0, включително шест победи в UFC, е ясно защо UFC би искала да ускори пътя на Умар Нурмагомедов към титлата. Това дори не включва наследството на името Нурмагомедов и колко мегапопулярна е фамилията в Русия и на пазарите в Близкия изток. 

Така че за Дана Уайт и неговите мачмейкъри от UFC битката е напълно логична. Двамата бойци дори използват много сходни стилове, което превръща битката в интригуващ сблъсък. Въпреки това, чакането и надеждата не се отразяват добре на младия Умар Нурмагомедов. 

Нурмагомедов даде да се разбере какви ще са намеренията му в близко бъдеще.

"Не искам да чакам до следващата година, искам да се бия", каза Нурмагомедов. "Всеки, дори и да е Кинг Конг - нека влезе в категория и ще се бием. Наистина не ме интересува. Не искам да чакам тези момчета. Имам своя собствена цел. Ще бъда най-великият, така че трябва да бъда активен!"

Кой според вас би спечелил в двубой между Умар Нурмагомедов и Мераб Двалишвили?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес