Зареждане

Уитакър: Не ми харесваше да бъда шампион на UFC

Уитакър: Не ми харесваше да бъда шампион на UFC
Публикувано на: Ноември 27, 2019 в 12:50 ч
Колкото и да ви се струва чудно, някои бойци на UFC не желаят да бъдат шампиони и не са поблазнени от това.

Което е доста трудно за вярване, понеже притежанието на титлата в най-голямата ММА организация в света идва с много преимущества - по-големи хонорари, спонсорства, популярност и доста странични възможности.

Но никой не е говорил за негативната страна на това да си шампион в UFC - нещо за което бившия носител на титлата в средната категория, Робърт Уитакър, не пропуска.

По време на интервю с Ариел Хелуани, "The Reaper" разкри че не е съкрушен след като загуби титлата си срещу Израел Адесаня в UFC 243.

"Да, някак си на ми допадаше особено. Това е от тези неща, които идват с много положителни страни, но и много негативни, коиот започнаха да ме разсейват. Има много медийно внимание, много големи очаквания и доста напрежение. Това не ми допадна много," признава Уитакър.

"Аз винаги съм бил човек, който просто обича да се бие. Обичам предизвикателствата. Чакам си следващия опонент. Харесва ми това да тренирам, за да побеждавам. Другото нещо, което ми допада е да ме подценяват. Просто обожавам когато хората ме отписват."


Робърт споделя, че титлата никога не му е била самоцел, а това към което се е стремял е да побеждава всеки него противник, а шампионския пояс се е появил като резултат от неговата работа.

"Фокусирам се само върху следващия си двубой. И се наслаждавам на процеса. Обичам това да правя. Сега съм по-гладен отвсякога. Очаквам с интерес следващата година.

На бившия шампион му предстои нелека битка срещу Дарън Тил в предстоящо събитие на UFC в Лондон, Англия на 21-ви март.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес