Зареждане

Israel Adesanya нокаутира Robert Whittaker във втория рунд

Israel Adesanya нокаутира Robert Whittaker във втория рунд
Публикувано на: Октомври 6, 2019 в 07:22 ч
Временният шампион в средна категория Israel Adesanya се изправи срещу безспорният шампион Robert Whittaker в главната битка на UFC 243, което се проведе в Мелбърн, Австралия. Битката между двамата беше дългоочаквана и те трябваше да излъчат безспорен шампион в категорията. В началото на срещата Whittaker запона по-активно и вкарваше ритници и удари, а Israel заложи на търпение и не бързаше.

Whittaker скъсяваше дистанцията и вкарваше удари, а Аdesanya му връщаше на контра. Robert бръкна в окото на Adesanya и срещата беше спряна за кратко. Рефера поднови битката и Whittaker отново беше по-агресивен. Двамата опитват ритник в главата и след това разменят удари в центъра на клетката. По всичко личеше, че Robert ще спечели рунда, но секунди преди края Adesanya вкарва мощен десен и праща Whittaker в тежък нокдаун.

Във втория рунд Whittaker започва отново агресивно и вкарва удари и джабове. Двамата разменят десни, след които Adesanya вкарва ритник и джаб. Whittaker вкарва кроше, но получава същото от Adesanya и с това той наранява безспорния шампион и му пуска кръв от носа. Здрави размени на удари и ритници от двамата.

Adesanya  успява да избегне ритник в главата и двамата застават в центъра на клетката, където разменят нови брутални удари. Adesanya успява да нарани Whittaker с комбинация от ляв и десен и го праща в нокдаун. Whittaker видимо не знае къде се намира, а Israel го последва с удари и рефера спира срещата минута и половина преди края на рунда.

С тази победа Adesanya става безспорен шампион и остава непобеден в ММА със статистика 18-0 в клетката. Веднага след победата той се качи на клетката и започна да крещи на Paulo Costa, който ще бъде следващ за титлата. Adesanya се закани, че ще го смаже в битката им. Whittaker oт своя страна губи за първи път в средна категория и това е край на серията му от 9 поредни победи.








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес