Зареждане

UFC ветеран се оттегли от ММА след като бе потрошен в битка

UFC ветеран се оттегли от ММА след като бе потрошен в битка
Публикувано на: Февруари 3, 2021 в 07:34 ч
Джеймс Вик официално се оттегля от ММА. Бившият състезател от UFC обяви пенсионирането си след като загуби от Андре Фиалхо в XMMA.

По време на този двубой Вик беше тотално доминиран. Един от последните удари на Андре счупи орбиталната му кост, както и размести челюстта му.


Ето какво написа Вик след поражението и как обяви оттеглянето си:

"Не знам откъде да започна. Преди няколко дни претърпях най-тежкото си поражение в кариерата. Излязох като воин и много се извинявам на всички, които вярваха и ме подкрепяха през изминалата година.

Истината е, че вече не усещам тази страст, както преди. Но винаги съм бил дисциплиниран и съм тренирал здраво независимо от това. Една от главните причини да продължа с битките беше да покажа на сина си, че не може да се предава, когато нещата станат трудни в живота. Но това не е начина да му го покажа. Тук нещата не са като да се провалиш на тест или да изгубиш баскетболна или футболна игра.

Това е боен спорт и някои неща остават за цял живот. В един от последните удари, които получих, разбрах че нещо сериозно не е наред. Радвам се, че реферът се намеси. Орбиталната ми кост е счупена отдясно, фрактурата минава чак до другата страна, като освен това челюстта ми е напълно разместена, така че ще се подлагам на операция, за да я оправят. Този удар беше просто перфектно пласиран.

Лекарите казаха, че мога да се бия отново, но това беше последната ми битка. Не мога да продължа да вкарвам семейството си в това. Бях в топ 10 бойци на UFC. Това бе голямо постижение за мен, особено след като влязох в спорта доста късно, работих на пълен работен ден, а и имах няколко сериозни операции.

Опитах се да се съревновавам с бойци, които са тренирали цял живот. Имал съм големи успехи и големи падения. Мъчно ми е, че 3-годишният ми син сега трябва да гледа баща си с изкривена челюст 4-6 седмици заради всичко това. Той е още малък и не разбира. Време е да продължа напред и да се фокусирам върху семейството си и отглеждането на сина ми, така че да стане голям мъж."

Вик приключва кариерата си с 13 победи и 6 загуби.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес