Зареждане

Уайт вярва, че Аспинал трябва да е следващият за Джоунс след Миочич: Тази битка трябва да се случи

Уайт вярва, че Аспинал трябва да е следващият за Джоунс след Миочич: Тази битка трябва да се случи
Публикувано на: Юни 21, 2024 в 12:00 ч
Дана Уайт смята, че Том Аспинал трябва да бъде следващият съперник на Джон Джоунс след двубоя със Стипе Миочич. 

Ако попитате мнозинството от бойците в UFC, малко от тях вероятно ще проявят интерес към предстоящия сблъсък между Джоунс и Миочич. Много от тях биха предпочели да видят как Джоунс, безспорният световен шампион в тежка категория, обединява титлата си с носителя на временния пояс на Аспинал. Но за съжаление не това се случва.

След като усилено лобираше за двубой с Джоунс, Аспинал привидно продължи напред, като предпочете да стане първият боец, който защитава временен пояс от повече от десетилетие, когато влезе в октагона с Къртис Блейдс на UFC 304 в Манчестър. 

Междувременно Джоунс все още не е насрочил дата за сблъсъка си с двукратния носител на титлата, но всички знаци сочат към ноемврийска среща в "Медисън Скуеър Гардън"

Ако "Bones" спечели победа над звездата в тежка категория, може да се предположи, че обединяването на титлите ще бъде основен приоритет, но това изглежда изобщо не интересува Джоунс. Вместо това бившият шампион в лека тежка категория проверява интереса към суперсблъсък с Алекс Перейра в социалните медии, като продължава да не уважава статута на Аспинал.

По време на неотдавнашно участие в подкаста Club Shay Shay с Шанън Шарп главният изпълнителен директор на UFC Дана Уайт беше попитан за потенциален сблъсък между Джоунс и Перейра. Уайт даде да се разбере, че първо "трябва да се случи" битката с Миочич, но според него Аспинал трябва да е следващият в маршрута на Джоунс, а не "Poatan". 

"На първо място той трябва да се бие със Стипе - каза Уайт - Тази битка просто трябва да се случи. Следващата битка трябва да бъде с Аспинал. Ако Джон Джоунс победи Стипе, тогава Аспинал... Той ще излезе и ще се бие със Стипе, а фактът, че може да се бие с Аспинал, е невероятен. Той наистина няма да бъде оценен, докато не си отиде."

Дана Уайт прогнозира Джон Джоунс срещу Алекс Перейра

Уайт все пак предложи малка прогноза, ако "Bones" някога се окажат срещу Перейра в октагона. 

"Перейра е невероятен, но мисля, че Джон Джоунс минава през всички", добави Уайт.

Докато Джон Джоунс продължава да се лекува от разкъсването на гръдния мускул, което получи през октомври, Аспинал и Перейра се подготвят да защитават титлите си. Влизайки в битка само с 16-дневно предизвестие, "Poatan" ще защитава титлата си в полутежка категория в шампионски реванш срещу Иржи Прохазка на UFC 303 на 29 юни.

Месец по-късно Аспинал ще се опита да отмъсти за единствената си загуба в октагона, като се изправи срещу Блейдс в родината си. 


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес