Зареждане

Треньорът на Топурия: Алекс заслужава реванш, но по-добре да се бие с друг

Треньорът на Топурия: Алекс заслужава реванш, но по-добре да се бие с друг
Публикувано на: Март 7, 2024 в 02:00 ч
Треньорът на новия шампион на UFC в категория перо Илия Топурия смята, че Александър Волкановски несъмнено заслужава реванш за пояса заради постиженията си в спорта.

Той обаче го съветва първо да се върне към победите. Хорхе Климент, един от треньорите на Топурия, когото изведе до самия връх на UFC в категория перо, е пълен с уважение и симпатия към Волкановски. Затова той даде добър съвет на австралиеца, твърдейки, че най-разумното решение преди неизбежния реванш с Топурия би било първо да победи друг съперник.

Така той щял да си върне самочувствието. В същото време Климент не изключва варианта "Волк" да получи незабавен реванш като част от първата защита на пояса на Топурия. Той вижда Волкановски и Макс Холоуей като двама кандидати за тази битка:

"Мисля, че Волкановски заслужава реванш за всичко, което е постигнал в този спорт. Заслужава, защото се изправи срещу Ислам Махачев с кратко предизвестие. Но ако бях негов треньор или приятел, щях да му кажа: „Спокойно. Направи още една битка, за да се изправиш отново на крака, да се почувстваш отново добре." Това би било най-умното решение за него. 

Ако бях негов приятел, това бих го посъветвал. Мисля, че Волкановски и Холоуей го заслужават най-много. Освен тези двамата, всички останали имат доста равни шансове. Смятам, че тези двамата най-много заслужават да се борят за титлата. Холоуей и Волкановски заслужават .", каза Хорхе. 

Самият Илия Топурия, след UFC 298, където спечели колана, беше отворен за реванш с Александър Волкановски, въпреки че, както призна, би предпочел да даде шанс на някой нов. Предстои да видим какво следва за Илия, който иска да се бие в края на годината.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес