Зареждане

Тихомир Благовестов загуби с нокаут от Аshkab Zulaev на ACA 100: Fight Day

Тихомир Благовестов загуби с нокаут от Аshkab Zulaev на ACA 100: Fight Day
Публикувано на: Октомври 4, 2019 в 22:18 ч
Тихомир Благовестов се изправи срещу Аshkab Zulaev на събитието ACA 100: Fight Day, което се проведе по-рано днес в Грозни. Битката между двамата беше в категория перо. Благовестов влезе в срещата със серия от 6 поредни победи и това беше първа битка за него от 3 години насам. Zulaev също беше непобеден в ММА със серия от 6 поредни победи, но той вече имаше една битка зад гърба си тази година.

Първи рунд: Тихомир открива екшъна с ритник и още един такъв от него в центъра на клетката. Zulaev не му остава длъжен и връща ритници. Опит за ритник в главата от страна на Благовестов, но Zulaev успява да го избегне. Ритник в тялото от страна на Ashkab, а след това скъсява дистанцията и опитва комбинация от удари, които не намират целта.

Двамата отново се връщат в центъра на клетката, където нашето момче вкарва ритник, а след това нов ритник. Zulaev опитва ритници, но пропуска и отправя удар в тялото. Ashkab опитва летящо коляно, но пропуска. Опит за удар със завъртане от Благовестов, но без успех. Двамата разменят по един ритник. Комбинация от удари от страна на Zulaev и след тях ритник. Размяна на ритници, а след това клинч и силни колена от двамата в клинча.

Те се разделят и разменят по един удар, а след това Zulaev опитва ритник в главата, но Тихомир го избягва. Zulaev скъсява дистанцията и успява да събори Благовестов на земята, където му взима гърба и вкарва удари в главата. Здрави колена в тялото вкарва Zulaev, а Благовестов опитва да се защитава. Двамата се изправят и Zulaev вкарва силно коляно в главата. Със сигурност Zulaev печели рунда в картите на съдиите.

Втори рунд: Благовестов започва атрактивно и опитва ритник със завъртане, но не намира целта. Много по-активно започва нашето момче и скъсява дистанцията, а след това опитва събаряне, но не успява и влизат в клинч. Размяна на колена и двамата се разделят, а след това нов клинч. Двамата отново се разделят и застават в центъра на клетката.

Размяна на ритници, след което Zulaev успява да нарани нашето момче с комбинация от ляв и десен. Благовестов пада на земята, а Zulaev се нахвърля с удари и рефера спира срещата минута и 37 секунди от началто на 2-рия рунд. Това е първа професионална загуба за Благовестов, който сподели изявление в социалните мрежи и каза следното:


Приятели, ,загубих за свой малшанс своята среща в Грозни във 2-ят рунд след пласиране на удар от страна на чеченският участник и загубих за секунди кондиция, което не ми даде възможност да продължа двубоя.

Чувствах се добре мотивиран, излязох за битката и търсех победата, бях не така във върховата си форма и физически не бях както преди поради сериозни травми, които не ми даваха много възможност да проведа пълноценна подготовка, но спорта е това !


Важно е да отстоиш позиция и дума която си дал пред екипа от хора които държат на теб ! А живота продължава и което съм казвал винаги е ,че ние със всяка наша грешка или провал ставаме по мъдри ,подготвени и добри! А колкото до всички хейтъри очакащи погрома на някой ,ще ви кажа че и аз ви обичам


Ето видео от битката им, която започва след 4 часа и 44 минути:






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес