Зареждане

Тежка битка в BRAVE 86: Дилян Алишахи срещу Димитър Калчев 'Руснака'

Тежка битка в BRAVE 86: Дилян Алишахи срещу Димитър Калчев 'Руснака'
Публикувано на: Юли 28, 2024 в 19:00 ч
Преди броени дни от BRAVE обявиха основната си файткарта за изданието на престижната си галавечер в Бургас на 24-ти август.

Покрай главните битки станаха ясни и няколко от участниците в подгряващите срещи, които ще нажежат атмосферата в Арена Бургас.

Вижте също: Епична файткарта за BRAVE 86 в Бургас на 24-ти август!

Една от битките е изключително интересен сблъсък в тежката категория между българите Дилян Алишахи и Димитър Калчев.


Дилян Алишахи
е бронзов медалист от световното първенство по бойно самбо през 2023-та в Армения и вицеевропейски шампион за 2024-та. Преди да навлезе в бойното самбо обаче той има множество медали по борба от световни и европейски първенства, като е шампион на България и Швейцария по класическа борба.


Българинът се състезава за националния отбор по борба на Швейцария, но тренира активно в България. Стъпвайки на тепиха по бойно самбо под наставленията на Вълчин Гаров и близнаците Росен и Румен Димитрови, Алишахи следва естественото продължение на кариерата си, влизайки в първата си ММА битка в BRAVE 86 в Бургас.

Срещу него ще се изправи 105-килограмовият Димитър Калчев от Нова Загора. 34-годишният боец с прякор 'Руснака' е носител на европейската купа по кикбокс, като на профеисоналния ринг има 2 победи и за момента не е губил кикбокс двубой.
 

Срещата е изключително интересна, тъй като и двамата бойци имат тежки удари и обичат да ги раздават в стойка.

Основната файктарта на BRAVE 86 е съставена от един от топ ММА атлети на България, които ще се изправят срещу бойци като бившия шампион на BRAVE и такива подготвящи се рамо до рамо с UFC звезди.

Всички бойци са с положителна статистика и готови за победа на всяка цена, тъй като BRAVE е организациия, от която UFC взима част от своите кадри, като Хамзат Чимаев, Умар Нурмагомедов и шампиона Илия Топурия.


Организацията обяви и част от подгряващите битки, които са не по-малко атрактивни, тъй като включват бойции участвали неведнъж в главни битки като старозагорската машина от ММА, самбо и бокс с голи ръце - Мариан Димитров, кикбокс асът Атанас Божилов 'Наката', емблематичният ММА боец в тежка категория Симеон Кючуков и още много таланти, готови да покажат уменията си пред целия свят и мачмейкърите на UFC.

Билетите за BRAVE 86: Burgas са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес