Зареждане

Сонен с две интересни теории за дългата пауза на Шон Стрикланд

Сонен с две интересни теории за дългата пауза на Шон Стрикланд
Публикувано на: Април 3, 2024 в 18:09 ч
Чаел Сонен смята, че продължаващата пауза на Шон Стрикланд в UFC може да е малка част от големите планове на UFC за следващия му бой.

Стриклад остава извън битките след загубата на титлата в средна категория на UFC от Дрикус Дю Плеси на UFC 297. На фона на продължаващото си отсъствие Стрикланд изрази недоволство от колебанието на UFC да му уреди незабавен реванш с южноафриканеца.

Стрикланд стигна дотам, че заплаши, че ще се премести в бокса, ако мачмейкърите на UFC не изпълнят исканията му. Сонен, бивша звезда на UFC в средна категория, смята, че UFC може би планира голям мач за следващия двубой на Стрикланд.

Сонен намеква за възможна среща между Стрикланд и Бо Никал

В неотдавнашния епизод на Good Guy/Bad Guy с Даниел Кормие, Сонен обясни как UFC 300 може да разкрие евентуален мач за Стрикланд.

"Имам две предположения и те са много различни", обясни Сонен. "Първото е Шон Стрикланд да бъде използван като резервен боец за някой от двамата - Дрикус дю Плеси срещу Израел Адесаня или Робърт Уитакър срещу Хамзат Чимаев. Второ, има причина Бо Никъл да получи тласък... блясъкът на UFC 300. Не знам каква е тя, но предполагам, че в някакъв момент ще му се наложи да играе с някое от големите имена. Това голямо име, което седи там и е на разположение, е Шон Стрикланд...

"Мисля, че Шон би приел битката. Знам, че е пресилено... но Чарлз Оливейра, тази история никога нямаше да се случи, ако Тони Фъргюсън не беше тръгнал по стълбата надолу, за да може Оливейра да се изкачи нагоре... човек, който има голямо име, може да се бие с неизвестен, защото битката преди твоята желана битка за титлата е № 1 претендент... много пъти нещата се случват по този начин."

Непобеденият Бо Никъл ще се изправи срещу Коди Брундаж на UFC 300 на 13 април. Бившата звезда от първа дивизия на NCAA по борба е с баланс 5-0 в професионалната си кариера с неотдавнашни победи над Джейми Пикет и Вал Уудбърн.

Евентуален мач с Никъл няма да е първият път, в който Стрикланд приема рисковано предизвикателство. Той победи Абус Магомедов в главното събитие на UFC Fight Night през юли миналата година, преди да победи Израел Адесаня за пояса на UFC 293.

Ако Никал спечели още една доминираща победа на UFC 300 срещу Брундаж, той може да се окаже на бързата писта към Топ 15. Стрикланд може да пожелае да го приветства в ранглистата за завръщането на бившия шампион в средна категория в клетката.     

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес