Зареждане

Сонен очаква Махачев да се оттегли от спорта след UFC 284

Сонен очаква Махачев да се оттегли от спорта след UFC 284
Публикувано на: Януари 11, 2023 в 11:00 ч
MMA анализаторът Чаел Сонен смята, че е възможно шампионът в лека категория Ислам Махачев да се оттегли от смесените бойни изкуства след битката си в UFC 284.

Бившият претендент за титлата на UFC каза, че Махачев може да се последва Хабиб Нурмагомедов към оттеглянето от ММА. Нурмагомедов се оттегли от състезанията след битката си за титлата срещу Джъстин Гейтджи през октомври 2020 г. на UFC 254. Той премест фокуса си върху обучението на по-младото поколение, но наскоро обяви намерението си да се оттегли и от треньорството.

По време на скорошно видео в канала си в YouTube, Сонен обсъди треньорското оттегляне на Нурмагомедов и как това може да повлияе на евентуалното напускане на Махачев от ММА.

„Не знам доколко Ислам се нуждае от Хабиб. Знам, че Хабиб имаше нужда от баща си. Това е чувствителна тема. Не искам да задълбавам. Историята тук е същата. „Имам задължение. Вече съм се ангажирал с нещо. Ще го направя и веднага щом го направя, приключвам“. Така ли се чувства Ислам?

Ако Ислам има задължение, той ще отиде там и ще го изпълни. И когато този мач свърши... Това е голяма спекулация от моя страна. Адска спекулация, но аз просто задавам въпроса. Нямам отговор на това.” 

Нурмагомедов не е направил официално изявление дали ще бъде в ъгъла на Махачев следващия месец в Пърт, Австралия. Изпълнителният директор на Eagle FC Ризван Магомедов наскоро заяви, че бившият шампион вероятно ще пропусне UFC 284.

Махачев трябва да се изправи срещу шампиона в категория перо на UFC Александър Волкановски на 12 февруари в RAC Arena. При победа той ще да защити титлата си и ще претендира за номер 1 в класацията за най-добър боец на организацията.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес