Зареждане

Шон Стрикланд отказва да се бие с Робърт Уитакър, докато той не спечели отново титлата

Шон Стрикланд отказва да се бие с Робърт Уитакър, докато той не спечели отново титлата
Публикувано на: Юли 10, 2024 в 17:34 ч
Въпреки призивите на фенове за елиминационен мач за титлата в средна категория между бившите шампиони Шон Стрикланд и Робърт Уитакър, първият отново отхвърли възможността за сблъсък.

Стрикланд, който в момента заема първото място в официалната ранглиста в средна категория, успя да остане начело на дивизията на UFC 302 през май, като постигна победа с разделено решение над общия опонент Пауло Коста.

Що се отнася до другия бивш шампион, Уиттакър, едва миналия месец на UFC Саудитска Арабия, любимият на феновете страйкър постигна бърза победа над Икрам Алискеров, завършвайки високопоставената руска надежда със зашеметяващ нокаут в първия рунд.

И като обмисля потенциални битки с такива като Стрикланд в опит да си спечели още един реванш за титлата с Дрикус дю Плесис или Израел Адесаня, които се срещат на UFC 305 следващия месец, Уитакър потвърди плановете си да се завърне в края на годината.

Шон Стрикланд отново отхвърли възможността за битка с Робърт Уитакър

Въпреки това една от страните, която със сигурност не проявява интерес към двубой с Уитакър, е отбелязаният по-рано Стрикланд - който иска да се бие преди всичко за безспорната шампионска титла.

"Мисълта, че Уитакър ще получи показ за титлата преди мен, е шибана..." Шон Стрикланд публикува в официалния си профил в Х. "Братле, ти си 0-3 - със спиране на мача. Аз победих и двамата. Има ли значение класирането?! Направете правилното нещо, UFC."


"Той може да го получи, след като си върна колана", написа Шон Стрикланд.

По-рано този месец откровеният бивш шампион Стрикланд отново попадна в заглавията, след като изрази загрижеността си за статута на американските бойци в промоцията, твърдейки, че скоро те ще бъдат заменени от дагестанските, руските и бразилските си колеги. 

"В един момент в UFC няма да останат шибани американци", заяви Шон Стрикланд. "Всички ще гледаме как се бият дагестанци, руснаци и бразилци. На никого няма да му пука. Ето какво мисля за това, нали разбирате. Нека направим UFC отново американска организация."

Искате ли да видите Шон Стрикланд да се бие с Робърт Уитакър в бъдеще? 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес