Зареждане

Шевченко готова да скочи в горната категория за да вземе титлата

Шевченко готова да скочи в горната категория за да вземе титлата
Публикувано на: Май 24, 2022 в 09:07 ч
Jeff Bottari/Zuffa LLC
Валентина Шевченко спечели титлата в категория муха на UFC през декември 2018-та. На 11-ти юни тя ще я защитава за 7-ми път, когато се изправи срещу Тайла Сантос в подглавното събитие на UFC 275. Ако Шевченко победи, а тя е сочена за фаворит, вероятно може да я видим в нова атака на титлата в категория петел.

Преди да се премести в категория муха, Шевченко записа 3-2 в категория петел в UFC. Тя има две загуби от бившата шампионка Аманда Нунеш. През 2017-та Нунеш успешно защити титлата срещу киргизстанката, побеждавайки я със съдийско решение в UFC 215.

Шевченко заслужи тази шампионска битка, след като победи със събмишън настоящата шампионка Джулиана Пена с армбар в UFC on FOX 23.

Пена взе титлата от Нунеш през декември в UFC 269. Пена и Нунес в момента имат насрочен реванш в UFC 277 през юли. След тази битка Шевченко счита, че при победа над Сантос, ще може да се впусне в още една битка, която да я направи шампионка в две категории.

"Мисля, че за края на годината това би бил добър двубой," сподели Шевченко за намерението си за двубой с победителя между Нунеш и Пеня. "Но трябва да видим и това - Миша Тейт се завръща през юли. Много неща могат да се случат, много неща могат да се променят. Така че, да, възможно е. Много, много възможно."

Въпреки двете си загуби от Нунеш, Шевченко доминира в своята категория затова и трети двубой помежду им не е изключен. В категория муха тя е 8-0 с 5 приключвания и 3 съдийски решения.

UFC 275 ще се проведе в Сингапур, а главното събитие на вечерта е срещата в тежката категория между шампиона Гловър Тешейра и претендента Жири Прохазка.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес