Зареждане

Шампионът на ONE FC, Roger Gracie се оттегли от ММА

Шампионът на ONE FC, Roger Gracie се оттегли от ММА
Публикувано на: Октомври 15, 2017 в 16:37 ч

Roger Gracie е шампион на ONE Championship, но не е защитавал титлата си там от май 2016-та. Днес той обяви официално, че се оттегля от спорта на 36-годишна възраст. Причината - главно, че не иска да продължава да се състезава само за пари.
 
"Реших да спра, защото ММА не ме мотивира вече достатъчно така, че да се отдам на спорта на 100%. Харесваше им, беше голямо удоволствие да направя тези 10 ММА битки, но вече нямам такава амбиция.

Приключвам кариерата си на високо ниво. В момента имам повече какво да губя, отколкото да печеля. Ако изпитвах същата страст към ММА, както към жиу-житцу, щях да продължа, но единствената ми мотивация за ММА би била само парите, а аз не искам те да са ми фокус. Не бих дал 100% от себе си в този случай, затова реших да се оттегля."

Gracie (8-2) се би 10 пъти през изминалите 10 години в различни организации. Най-много той се задържа в Strikeforce, където загуби от Kin Mo Lawal, а след това спечели две битки в средната категория. Това му осигури място в UFC, но загуби от Tim Kennedy и излезе от там. Той приключва кариерата си с две победи в ONE.

Gracie има богата кариера в жиу-житцу, където има 14 световни титли, 10 от които са на черни колани.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес