Зареждане

Ролс, Риксън или Роджър Грейси - кой е най-добрият?

Ролс, Риксън или Роджър Грейси - кой е най-добрият?
Публикувано на: Юни 3, 2020 в 07:55 ч
Мнозина от трениращите жиу-житцу смятат, че братовчедите Ролс и Риксън Грейси са на върха при бойците от фамилията Грейси. Ролс за 70-те години, а Риксън за 80-те и 90-те.

Рядък запис, заснет на неназована дата, но вероятно около 1980-та година, показва 30-годишният Ролс и 7-години по-младия Риксън да се борят под ръководството на Хелио Грейси.

Схватката е доста напрегната и включва бойните прийоми на жиу-житцу без модерните техники като беримболо или спайдър гард например. Виждаме, че Ролс има особено предимство при хвърлянията над Риксън, заради тренировките си по самбо и борба. Той контролира и повече срещата. Риксън изглежда по-подвижен, но все още е едно ниво под по-стария си братовчед. Очевидно е, че тогава все още подобрява играта си. Срещата трябва да се гледа като нормален спаринг между двмаа съотборници.



Роджър Грейси започна доминирането си в света на жиу-житцу от 2003-та до 2010-та, а след това се завърна за да победи със събмишън шампиона Маркус Бучеча за по-малко от 7 минути.

Маурисио Мота Гомес, черен колан под Ролс Грейси, споделя мнението си за това кой е най-добрия от тримата.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес