Зареждане

Шакил О'Нийл: ММА ми помогна да стана шампион

Шакил О'Нийл: ММА ми помогна да стана шампион
Публикувано на: Април 17, 2020 в 09:21 ч
Легендарният баксетболист Шакил О'Нийл твърди, че е постигнал големите си успехи благодарение на ММА тренировките си. Шакил е двукратен олимпийски шампион (1996, 2000), световен шампион 1994 г., 4-кратен шампион на НБА (2000, 2001, 2002, 2006). През 1996 г. е включен в списъка на 50-те най-добри играчи в историята на НБА, като става най-младия участник в този списък и единственият, който към този момент не е приключил кариерата си. Признат е за най-ценния играч на НБА за 2000 г. Взел е участие 15 пъти в Мача на звездите от, които 13 поредни (1993 – 2006). Наскоро легендата даде интервю пред Ариел Хелуани и сподели, че неговите големи успехи идват благодарение на ММА тренировките му. Ето какво още сподели О' Нийл, който е висок е 2.16 м. и тежи 147 килограма:


ММА е причината да стана шампион. Винаги съм тренирал баскетбол. Не беше достатъчно. Защото когато играех баскетбол, беше повече борба. И така, когато тренирах ММА с Джон Бърк, мой приятел в Орландо, се върнах в най-добрата форма в живота си. Това беше през 2000 година. Тогава спечелих. Доминирах. Аз си създавам навици. Направих го отново, спечелих втори шампионат. 

Направих го отново, спечелих трети шампионат. Реших да спра с ММА тренировките и загубих. Отидох в Маями, тренирах пак ММА и отново спечелих четвъртото първенство. ММА е нещо, което винаги е повишавало сърдечната ми честота. Това беше нещо, което много ме интересува. ММА спортистите вероятно са най-добрите спортисти на планетата. 

Искаше ми се да ударя някои от момчетата от НБА, срещу които играх. Така че определено съм фен на MMA. Слушайте, преди време предизвиках Хонг-ман Чой, защото никога не съм се борил с никого с моя размер. Щяхме да се бием, ако беше приел. Исках някой да го уреди, но определено не се получи. Бях готов да пробвам.
0 споделяния
  Сподели
Мнения в Facebook

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес