Зареждане

Сент-Пиер: Уитакър може да накара Чимаев да изглежда зле в Саудитска Арабия

Сент-Пиер: Уитакър може да накара Чимаев да изглежда зле в Саудитска Арабия
Публикувано на: Април 17, 2024 в 20:00 ч
Джордж Сент-Пиер споделя, че според него Уитакър е много способен да накара Чимаев да изглежда зле на UFC в Саудитска Арабия.

Беше обявено, че бившият шампион на UFC в средна категория Робърт Уитакър (25-7 MMA) ще се изправи срещу непобедения Хамзат Чимаев (13-0 MMA) в главното събитие на UFC Saudi Arabia на 22 юни в Рияд, Саудитска Арабия.

29-годишният Чимаев за последно се би и победи бившия шампион в полусредна категория Камару Усман (20-4 MMA) с решение през октомври миналата година на UFC 294.

33-годишният Уитакър се изправи срещу Пауло Коста (14-3 MMA) и постигна победа над него през февруари тази година на UFC 298.

Е, Джордж-Сент Пиер вярва, че ако някой може да спре "Borz" - това е Уиттакър - той също така знае, че това няма да бъде лесен двубой.

В разговор с "Fox Sports Australia" Сент-Пиер сподели мислите си за двубоя между Уитакър и Чимаев:

"Е, ако има човек, който може да спре Чимаев, това е Робърт Уитакър. Защото, ако погледнете Чимаев, той има - можем да го сравним по някакъв начин с Йоел Ромеро. Ромеро е много добър борец, много експлозивен и мощен човек, а Уитакър е криптонитът на Йоел Ромеро. Той успя да го победи два пъти. Така че в стилистично отношение той е много способен да направи същото с Чимаев, да го накара да изглежда зле. Робърт Уитакър има много необичаен стил. Той произхожда от карате, както и аз."

Продължавайки, Жорж Сент-Пиер, самият той бивш трикратен шампион на UFC в полусредна категория, заяви (h/t MMAJunkie):

"Имаме много различен стил, защото сме от карате. Използваме различен тайминг за светкавично влизане, а начинът, по който контролираме дистанцията, изглежда много необичаен за нашите опоненти, защото повечето момчета в света на смесените бойни изкуства са с произход от кикбокса и муай тай. Така че, когато си от каратето, мисля, че това е едно от нещата, които ти дават някакво предимство, и Робърт Уитакър използва всичките си карате умения много, много добре. Работата му с крака и контролът на разстоянието са майсторски."

В заключение канадецът сподели:

"Той ще трябва да бъде на висота, защото Чимаев не е шега и в момента изглежда неудържим."

Какво мислите за коментара на Жорж Сент-Пиер относно предстоящия двубой между Чимаев и Уитакър?

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес