Зареждане

Рафаел Физиев се контузи и загуби от Матеуш Гамро

Рафаел Физиев се контузи и загуби от Матеуш Гамро
Публикувано на: Септември 24, 2023 в 05:34 ч
Матеуш Гамро си тръгна с победа от UFC Vegas 79, но не такава, каквото искаше. За съжаление Рафаел Физиев получи контузия в крака по време на втория рунд и загуби битката в Лас Вегас. Битката в лека категория беше главна за галавечерта в института на UFC.

Вижте още - Резултати от UFC Fight Night: Физиев - Гамро​​​

Това, което започна като интензивна битка между двама елитни бойци, завърши, когато Физиев опита ритник с десния си крак, който Гамро блокира с лакът. Преди дори да успее отново да постави крака си, Физиев трепна от болка и падна.

Гамро го последва, за да нанесе няколко удара и реферът Хърб Дийн се втурна, за да спре двубоя. Реално левият крак на Физиев бе този, който се контузи. Повторенията показаха, че левият крак на Физиев се измести или извади, след като той вкара ритник с десния.

Така всичко приключи по разочароващ начин за 2 минути и 3 секунди във втория рунд.

„Разбира се, това не беше нещо, което бих искал. Честно казано, когато се подготвях за тази битка, целта ми беше моята защита да бъде по-силна от неговия ритник. 

Подготвих много добра защита в моята зала. Пожелавам бързо възстановяване на Рафаел. Победата си е победа. Печеля тази вечер. Очаквам с нетърпение следващия.“, каза Гамро след битката.

Преди контузията Гамро и Физиев направиха шоу за феновете. Всеки от тях имаше своите моменти в началния рунд, разменяйки удари на крака, както и надиграване в граплинга.

Веднага беше зададено високо темпо, като Физиев нанасяше бързи, мощни удари и ритници, въпреки че Гамро също успя да му вкара няколко тежки ритника. Едва във втория рунд Гамро стигна до събаряне.

Рафаел бързо се освободи и се изправи на крака. Тогава Физиев се подготви за ритника, който в крайна сметка сложи край на срещата. За съжаление никой не искаше такъв завършек, но и това е част от спорта.

С тази победа Гамро навлиза в серия от 2 поредни победи. Физиев от своя страна губи за 2-ри пореден път.















Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес