Зареждане

Предател! Alexander Shlemenko нападна първият руски UFC шампион

Предател! Alexander Shlemenko нападна първият руски UFC шампион
Публикувано на: Май 19, 2018 в 09:20 ч

Четирикратният шампион на Bellator в средна категория, Alexander Shlemenko нападна руския ММА ветеран Oleg Takgarov заради реклама на алкохолна напитка - бира.

Shlemenko, който е известен руски активист, отново прикова вниманието към себе си, заклеймявайки рекламата на алкохолни напитки сред младите. Той пусна видеоклип, адресиран до 50-годишният Taktarov, който през 1995-та спечели турнира на UFC.

Shlemenko е бесен, след като научава, че боецът, който е бил негов идол, в момента рекламира алкохол.
 
"Считам хора като него за предатели. Предатели на своите хора," каза 33-годишният Shlemenko. "Да, той е уважаван човек, бил се е и направил много за страната си. Но вижте какво прави в момента. На кенчето пише 'силна бира' и има снимка на силен тип. Но за когот е предназначена? За децата, които спортуват. Те искат да кажат 'пийте силна бира, пристрастете се към нея и ще станете силни типове'.

Мисля, че трябва да се противопоставяме на такива неща и да запомним кой ги подкрепя," допълва ММА боецът, преди да излее бирата на земята.

"Пожелавам ви да сте със силен дух, момчета. Бъдете трезви и бъдете здрави!"
 
 
 
Отговорът на Taktarov не закъсня.
 
Малко след като видеото бе пуснато, Taktarov даде интервю, в което разкрива че Shlemenko се опитва да си изгради кариера в политиката и това видео е било за цел да привлече внимание към него самия, а не толкова към проблема с алкохолизма сред младите, който е доста голям в Русия. Този проблем произтича още от 90-те години след разпада на съветския съюз, който води до високо ниво на безработица и увеличаване на престъпността.

Taktarov напомни, че Shlemenko има и проблеми с допинга през 2015-та (които след това отпаднаха) и не е в позиция да критикува когото и да било.
 
"Ако искаш да стъпваш върху мен, може да го правиш само върху моя картинка," допълни 50-годишният ветеран. "Истинският Taktarov ще ти счупи краката от всяка една позиция, дори и да си с 20 години по-млад."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес