Зареждане

Пламен Пенчев: Гответе се за тежка ММА среща на Grand Fight Arena

Пламен Пенчев: Гответе се за тежка ММА среща на Grand Fight Arena
Публикувано на: Ноември 14, 2018 в 08:51 ч
Все по-малко дни остават до ММА и К-1 галавечерта Grand Fight Arena, която ще се проведе на 1-ви декември в столичната зала "Арена Асикс". Организаторите Даниел Илиев и Георги Валентинов, които също ще участват на събитието, са събрали един от топ бойците на България.

Един от тях е състезателят на клуб "Респект" - Русе, Пламен Пенчев, който ще запише участие в правилника смесени бойни изкуства (ММА).

"Подготовката ми върви по план, чувствам се много добре и тренирам изцяло в Русе. Тук ми помагат много класни борци, самбисти и боксьори. Тренирам комплексно - както на земя, така и в стойка."

Преди малко повече от месец Пламен взе златен медал на престижния граплинг турнир ADCC Romania, който се проведе през септември в Букурещ. Там той доминира в своята категория до 93 килограма.
 
 
В сегашната му битка обаче той ще има само един опонент, който по думите на Пламен е "доста издръжлив и крив боец" - Радослав Карашев.

Вижте също: Радослав Карашев: Битката ми с Пламен ще е една от най-качествените
 
"Мога да му кажа само да се готви за тежка среща," сподели русенецът пред MMA.BG.

"Феновете на бойните спортове могат да дойдат и да гледат една истинска битка между двама добри състезатели, а не както в повечето случаи се случва у нас - да се викат противници, които са с много класи под опонентите си. За да се изграждаш като боец, трябва да играеш със силни противници!"

Пламен търси именно това - силни противници в силни организации, за да усъвършенства своите умения на ринга. Затова и бъдещите му планове включват участие и в чужбина.

Вижте също: Владислав Кънчев се завръща с гръм и трясък в ММА през декември

"Имам няколко предложения за чужбина, но сега съм се фокусирал изцяло върху подготовката ми за 1-ви декември. Живот и здраве, ако нямам контузии, тогава ще мисля какво ще се случва занапред."

Битката между Пламен Пенчев и Радослав Карашев е една от няколкото ММА срещи в Grand Fight Arena, като освен тях ще има подгряващи битки и още четири срещи по правилата на К-1.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес