Зареждане

Пауло Коста планира да дари мозъка си за изследвания

Пауло Коста планира да дари мозъка си за изследвания
Публикувано на: Април 20, 2020 в 05:00 ч
Непобеденият бразилец Пауло Коста смята да дари своя мозък след смъртта си, за да го изследват. Той се опитва да прави различни проучвания на това как влияят ударите в главата на мозъка, но това няма как да бъде изчислено с точност. Да те удрят в главата определено не е добре за мозъка, но Коста така си изкарва парите. 28-годишния боец иска да спечели всичко в кариерата си възможно най-скоро, а след това да се оттегли от битките.

Той планира да приключи със срещите на 36-годишна възраст, което значи, че има още 8 години активна кариера. Пауло предпочита да участва в битки, в които няма много удари в главата, но неговия стил е такъв, че няма как да ги избегне. Той е издръжлив и обича здравите сблъсъци в стойка и в следващите години ще поеме още много попадения в главата. Това го тревожи и ето какво е неговото мнение по темата:


Знаем, че мозъка е създаден от клетки, които не се регенерират и само ги губим. С течение на времето техния брой намалява и рефлексите са бавни. Скоростта намалява и започваме да забравяме. От време на време правя проучвания. Има един член на семейство Грейси, който насърчава бойците да даряват мозъците си за проучвания. 

Искам да приключа кариерата си възможно най-скоро и да постигна всичко. Не искам да се бия след 36-годишна възраст. С удоволствие ще даря своя мозък. Това е много сериозно и ние не знаем колко много ни влияят битките. Трябва да правим битки, в които няма много удари в главата. По време на тренировки трябва да носим протектори на главата. 

Никога не правя спаринги с малки ръкавици, за да избегна ударите в главата. Няма да спра спарингите, защото няма друг начин. Това е една цена, която трябва да платим в нашата професия. Всеки има симптоми на проблеми с мозъка и ще реагира различно на инсулт. 




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес