Зареждане

Пауло Коса за сбиването: Трябваше да науча един чеченец в публиката на дисциплина

Пауло Коса за сбиването: Трябваше да науча един чеченец в публиката на дисциплина
Публикувано на: Октомври 25, 2023 в 00:00 ч
Дори когато е контузен, Пауло Коста не търпи глупости.

В продължение на месеци Коста се подготвяше за Хамзат Чимаев и миналата събота двамата трябваше най-накрая да разрешат враждата си в главното събитие на UFC 294. За съжаление, сериозна стафилококова инфекция принуди Коста да отпадне от картата, а вместо него бившият шампион в полусредна категория Камару Усман се включи в кратки срокове. Но тъй като вече беше в Абу Даби, Коста все пак се появи, за да гледа състезанието на бъдещия си съперник, и като се има предвид подкрепата, която Чимаев има там, може би не е изненадващо, че нещата станаха малко по-разгорещени.

Когато Коста пристигна в "Етихад Арена" в събота, той беше посрещнат от силен хор от освирквания и не след дълго тази враждебност прерасна в сбиване, което трябваше да бъде прекратено от охраната. В понеделник Коста обясни как точно се е стигнало до боя с няколко фена.

Вижте също: Чеченски ММА боец стои зад атаката над Пауло Коста в UFC 294

"Не знам какво точно са правили тези момчета там, но когато влязох в залата, бях в коридора и се снимах с феновете, хората искаха снимки и селфита", каза Коста. "Докато отивах на мястото си, един човек ме извика и когато дойдох при него, той ми показа среден пръст в лицето ми. Затова погледнах към него, а охраната ме бута, викайки: "Хайде, Пауло. Следващата битка идва. Трябва да разчистим коридора за следващия мач. Но аз се му се подиграх като му направих физиономия. Подиграх се му се, защото бях ядосан. Желанието ми е да му ударя директен шамар, но не можах, затова му се облещих с гримаса.

"Използвах същия коридор, за да отида до тоалетната и да дойда се върнах на мястото си. Така че отидох до тоалетната и след това се върнах да погледна  да го потърся. Видях го, но той вече не беше на първия ред, а на третия ред, така че това ме вбеси още повече, защото той беше дошъл на първия ред само за да си пъхне пръста в лицето ми. Толкова неуважително. Така че аз
трябваше да го науча на дисциплина, преди да се върна да гледам битки, защото съзнанието ми ще остане насочено към този човек. Този човек е толкова дързък.
 
"И така, връщам се и го виждам на третия ред и си казвам, "Братко, моля те, ела тук. Искам да ти направя нещо! Той погледна с широко отворени очи и тогава започна да идва. Но те бяханяколко, като чеченска банда, мисля. Може би трима или четирима. Когато започна да слиза към мен, някой го задържа, "Не тръгвай". Тогава го хванах, а когато го хванах, друг човек се опита да ме удари. Охраната ме издърпа навън и тогава същият човек, който се опитвах да измъкна, се нахвърли върху мен! Точно пред мен. Не знам какво е имал предвид, но това не беше добра идея за него, защото след като скочи, той се приземи в охраната и главата му беше точно в пред мен. Така че дори с чисто новата си ръка можех да нанеса удар.

"Това е всичко. Още момчета се опитаха да ме прескочат, но аз не ги познавам тези момчета и не ми пука".


В крайна сметка охраната раздели всички, преди нещата да  излязат извън контрол и Коста продължи вечерта си, гледайки как Чимаев извоюва победа с решение над Усман.

И макар че не е напълно възстановен от стафилококовата инфекция в дясната ръка, той казва, че схватката в събота е била стъпка в правилната посока за възстановяването му.

"Става все по-добре. Много по-добре", каза Коста. "Видях лекарите днес. Напредъкът е добър. Щастлив съм и се гордея с това, защото вече тествах ръката си в събота на арената. Те са толкова горди от
 услугата, защото ударих някого. Те казаха: "Пауло, ти постъпи доста добре. Не ти е позволено да правиш никакви упражнения, освен да биеш някои чеченски глави, ако ги видиш пред себе си.' Мисля, че ще махнем превръзката в четвъртък, така че тогава ще бъда свободен."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес