Зареждане

Олег Тактаров: Не съм срещал русофобия в САЩ

Олег Тактаров: Не съм срещал русофобия в САЩ
Публикувано на: Юни 27, 2022 в 10:00 ч
В началото на месеца руската ММА легенда Олег Тактаров се завърна в САЩ.

54-годишната звезда беше в ъгъла на Ринат Фахретдинов и Александър Волков, които се биха на UFC Fight Night 207, което се проведе в Лас Вегас. Под наставленията на Тактаров, двамата бойци успяха да спечелят срещите си.

Тактаров е бивш ММА боец и настоящ актьор. Той спечели турнира UFC 6 през 1995 година, след като събмитна 3-ма опоненти в една вечер. В онази нощ Олег събмитна Антъни Масиас за 9 секунди, което стана най-бързата победа със събмишън в историята на UFC.

Много се говори за русофобия на територията на САЩ, но Тактаров все още не я е срещал. В последните месеци омразата към Русия се засили, след като нахлуха на територията на Украйна.

Олег обаче не е виждал русофобия в САЩ и споделя, че това го има само в социалните мрежи:

"Имам две неща, които са ми забранени. Това са наркотиците и казиното. Не общувам с наркомани и комарджии, дори и да ми предлагат много пари. 

Не съм бил на много места в САЩ. Бил съм само в 4 от техните щати. Харесвам Кий Уест, харесвам Бруклин. Бостън също има какво да предложи. 

Харесвам живота в Мисисипи, Мисури, Тексас. Юта е пълна с най-величествените места, най-красивите. Обичам индийските резервати. Пътувах из цяла Калифорния. 

Вероятно няма по-добро място на земята за семейство от Сан Диего. Всичко е възможно в Лос Анджелис. И обучение, и бизнес, и всички тези неща.

Най-много в Америка обичам природата. Тук е охранявано, има много паркове и разнообразие. За мен това, което е създадено и построено тук, все още не може да се сравни с природата. 

Тя не е принадлежала на никого тук. Нито на индианците, нито на канадците, нито на мексиканците. 

Тя просто съществува, създадена е от Всевишния и тук, разбира се, е необикновено. Такава природа няма никъде по света. Всъщност точно като нашата. 

Като официално признат скаут мога да летя където си поискам. Навсякъде съм добре дошъл и обичан. Тук вече сме спокойни. Никой не ни докосва, никой не ни обижда и потиска, защото спортистите са на почит навсякъде. 

Още не съм се срещал русофобия. В UFC изобщо няма такова нещо. Това се случва само в интернет, честно казано.", сподели Тактаров в интервю за Ушатайка.

Има ли русофобия в САЩ ?






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес