Зареждане

Охранител спасил живота на Дарън Тил след наръгване с нож

Охранител спасил живота на Дарън Тил след наръгване с нож
Публикувано на: Януари 25, 2023 в 00:00 ч
Ловък охранител на дискотека спасил животът на Дарън Тил, след като боецът на UFC бил намушкан два пъти в ребрата в нощен клуб в Ливърпул. Охранителят пъхнал пръстите си в прорезната рана, за да върне Тил в съзнание.

Бившият претендент за титлата на UFC говори за времето, когато е навлизаал в спорта в късните си тийнейджърски години, признавайки, че е бил и от двете страни на закона, преди да стане известен спортист.

30-годишният боец, който направи 18 поредни победи преди скорошна загуба, обясни как охранителят е знаел какво да прави, след като е бил намушкан два пъти в ребрата до голяма артерия, когато е бил на 19 години.

„Преди години, когато тренирах в моята зала в Ливърпул, едва свързвах двата края и бях малко от двете страни на закона.

Това не беше добра житейска позиция, но бях страхотен боец и моят треньор знаеше това. Попаднах в ситуация в нощен клуб, където избухна битка и бях намушкан два пъти в ребрата.

Мисля, че острието беше на сантиметри от голяма артерия и ако я беше ударило, щях да умра бързо от кръвозагуба.

Накратко, спомням си, че седях пред клуба и видях светлина. Не съм много вярващ в Бог, но в този момент си спомням, че си помислих, че трябва да е дошло времето ми.

Но един охранител от клуба пъхна пръстите си в раната и ме върна обратно. Беше брутален момент, но промени живота ми към по-добро в дългосрочен план."


Тил загуби в двубой за титлата в полусредна категория на UFC срещу Тайрън Уудли през 2018 г., а после загуби пет от следващите си шест мача, след като се върна в средна категория.

Тил беше победен от Дрикус дю Плеси на UFC 282 през декември, въпреки обещаващите моменти в срещата в Лас Вегас. Сега той прави промени, преди да се върне отново в Октагона.

„Трябва да работя върху фактора агресия. Във залата съм много агресивен. Когато влязох в битката с Дю Плсе, го притиснах много във втория рунд и видях, че беше уплашен.

Трябваше да го довърша веднага със силата, която имам. Но по някаква причина не можах да дръпна спусъка и да го довърша. Така че в съзнанието ми има някои неща, които трябва да коригирам малко."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес