Зареждане

Официално: Ковингтън и Едуардс оглавиха UFC 296

Официално: Ковингтън и Едуардс оглавиха UFC 296
Публикувано на: Септември 21, 2023 в 09:18 ч
Дейна Уайт обяви битката, която ще оглави събитието UFC 296 на 16-ти декември в Лас Вегас.

Главната битка ще бъде за титлата в полусредна категория. Шампионът Леон Едуардс ще се срещне с бивш временен шампион в лицето на Колби Ковингтън. За битката им се говори от няколко месеца, но чак сега тя вече е официална.

Уайт обяви и подглавната битка на събитието. Тя ще бъде за титлата в категория муха. Шампионът Алешандре Пантоха ще се бие с Брандън Ройвал.

Едуардс е с рекорд 21-3-1 в ММА и е в серия от 11 поредни победи. В последните си 2 битки той победи Камару Усман. Това се случи през август 2022 година, а след това и през март тази година.

Леон приключва 10 от срещите си и не е губил с приключване в ММА. Двете му загуби са с разделно решение от Клаудио Силва и с решение от Усман.

Ковингтън е с рекорд 17-3 в ММА. В своята последна битка той победи Хорхе Масвидал през март 2022 година. Колби приключва 8 от срещите си и 2 пъти пада с приключване. В последните си 5 битки Колби победи Тайрън Уудли, Роби Лоулър и Масвидал, които вече не са в UFC.

Ковингтън инкасира и 2 загуби от Усман в битки за златото. Сега той има може би още 1 последен шанс за титлата и ще се опита да се възползва максимално.












Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес