Зареждане

Обжалването на Aspen Ladd не мина

Обжалването на Aspen Ladd не мина
Публикувано на: Октомври 16, 2019 в 09:20 ч
Apen Ladd и нейния отбор подадоха контестация към калифорнийската атлетическа комисия (CSAC) по-рано днес относно 16-секундната загуба с нокаут от Germaine de Randamie в UFC Fight Night 155 през юли.

Забъркан бе и реферът Herb Dean, който бе в клетката с двете топ съпернички в категория петел. Припомняме ви, че Germaine нанесе здрава деснячка на Ladd и я свали на земята, където беше готова да я засипе с много удари, но в действителност нанесе само още един преди Dean да спре битката.

Това, което Ladd и нейния екип смята е, че ако бойците бяха мъже, Dean щеше да им позволи да се налагат по-дълго и спирането нямаше да бъде толкова бързо.
 

Самият Dean сподели, че никога не е дискриминирал бойците по пол.

В крайна сметка комисията гласува 3-2 резултатът от битката да не бъде променян.

"Уважавам вота на комисията днес, загубихме с 3-2, животът продължава и гледам към следващата битка," сподели Ladd след изслушването. 

Интересното в този двубой е и че Germaine не получи бонус от 50 000 долара за битка на вечерта, въпреки бързия нокаут.

Вижте също: Germaine de Randamie нокаутира Aspen Ladd за 16 секунди

Това бе първата загуба на Aspen в професионалната ѝ ММА кариера, като статистиката ѝ е 8-1. Заради тази загуба тя изпуска и шанса да се бие с шампионката в категорията.

Тази привилегия се пада на Germaine, която ще се изправи срещу Amanda Nunes в UFC 245 на 14-ти декември в Лас Вегас.

А Ladd ще се опита отното да се нареди сред победителите при следващата ѝ битка срещу Yana Kunitskaya на 7-ми декември в UFC on ESPN 7 във Вашингтон.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес