Зареждане

Nunes отделя време за операция, планира да се завърне през 2018-та

Nunes отделя време за операция, планира да се завърне през 2018-та
Публикувано на: Септември 11, 2017 в 15:00 ч
 
Шампионката на UFC в категория петел, Amanda Nunes, бе планирано да защитава титлата си срещу Valentina Shevhencko в UFC 213, но се оттегли в последния момент, след като обяви, че хроничния синузит, от които страда се е задълбочил. Битката бе пренасрочена за UFC 215, a "Lioness" я спечели след спорно съдийско решение. На пресконференцията след битката тя заяви, че ще отдели време за операция, която да подобри състоянието й и няма да се завърне до края на тази година.
 
"Все още съм много зле. Чувствам се претоварена, но трябваше да проведа тази битка. Вече не мога да слушам това момиче [Shevchenko]. Лекарите ми заявиха, че трябва да направя тази операция, и че не мога да се бия повече така.", заяви Nunes.
 
"Исках да затворя устата на това момиче. Докторите ми помогнаха да направя всичко възможно, за да изляза там, те почти ме възстановиха на 100%-та. Всичките ми проблеми идват, когато пътувам, надморската височина причинява проблемите и трябва да направя тази операция. Първото нещо, което ще направя, след като се завърна у дома е да направя това със сигурност."
 
 
Nunes бе попитана дали ще се бие отново през 2017-та година. Като се има в предвид операцията и подготовката, която тя предлага на приятелката си Nina Ansaroff за битката й с Angela Hill в UFC Fight Night 120 на 11-ти ноември, това е малко вероятно.
 
"Вероятно не. Мисля, че ще ми отнеме известно време, защото става въпрос за дишането, трябва да се погрижа доста внимателно за това. Понякога не мога да спя през нощта. Трябва да се погрижа за това, за да се движа напред. Мисля, че ще направя почива, а през следващата година ще се върна."
 
Когато се завърне, пред Nunes няма да има очевиден №1 претендент, но Raquel Pennington, която се завръща от операция на рамото, е една добра възможност.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес