Зареждане

На бойците на UFC е забранено да веят знамена

На бойците на UFC е забранено да веят знамена
Публикувано на: Май 1, 2022 в 02:00 ч
Боецът на UFC от Еквадор Марлон Вера заяви, че ще се бие с представителя на САЩ Роб Фонт, без национален флаг. Двамата влизат в клетката малко по-късно днес във Вегас. Битката им в категория петел ще е главна за UFC on ESPN+ 35, което ще се проведе в института на UFC.

Вера твърди, че Дейна Уайт и компания са забранили на бойците да веят флаговете на своите страни. Явно това решение е продиктувано от войната между Русия и Украйна. В UFC има няколко състезатели от Украйна и доста такива от Русия.

„Разбира се, националният флаг е много важен за мен. Приемам това много сериозно. Този уикенд няма да мога да изляза с флага на Еквадор“, каза Вера в интервю с MMA журналиста Хосе Луис Сантакрус.

Не е ясно колко дълго ще продължи тази забрана от страна на UFC. От началото на войната медиите в САЩ и Европа демонизират всичко руско. За съжаление от това страдат много спортисти, както и обикновените хора.

Към момента от UFC са "по-меки" със санкциите за разлика от Bellator. Скор Кокър и неговите хора няма да позволяват на руснаци да се бият за титлите в организацията.








Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес