Зареждане

Мюфтийството в Киргизстан тормози ММА боец на UFC

Мюфтийството в Киргизстан тормози ММА боец на UFC
Публикувано на: Октомври 15, 2021 в 05:00 ч
Рафаел Физиев, който се състезава в лека категория на UFC се оплака от тормоз от страна на мюфтийството в Киргизстан. Не е ясно какво точно е в основата на този тормоз, но Физиев загатва, че пускал видео от ежедневието си, което явно не се харесало на религиозните лидери.

28-годишния боец е роден в Казахстан в семейството на майка от Русия и баща от Азербайджан. Физиев твърди, че получава много гневни съобщения и дори пишат на неговата съпруга. Той вероятно ще напусне страната, в която израснал и сподели, че вече само паспорта го свързва с Киргизстан.

Рафаел твърди, че повече няма да се бие под банера на Киргизстан. Ето какво сподели той в социалните мрежи:

Днес моето семейство и аз се сблъскахме с тормоз от страна на мюфтийството и някои добре познати хора в Киргизстан. Получаваме много гневни съобщения. Не става въпрос за десетки, а за хиляди съобщения. Изненадан съм, че дори пишат на жена ми. Защо?

Показах живота си, това, което правя всеки ден. Всеки човек има мнение и всеки човек в светска държава има право да прави онези законни неща, които иска. 

Оказват голям натиск върху мен и семейството ми. Напускам, нищо повече не свързва мен и семейството ми с Киргизстан. Свързва ме само паспорта.

Физиев е с рекорд 10-1 в ММА и е в серия от 4 поредни победи. Той се завръща в клетката през декември и ще се бие с Брад Ридъл.




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес