Зареждане

Мохамед Мокаев: UFC не ми позволиха да стана най-младият шампион

Мохамед Мокаев: UFC не ми позволиха да стана най-младият шампион
Публикувано на: Юли 19, 2024 в 02:00 ч
В края на месецa Мохамед Мокаев ще се завърне в UFC.

Дагестанският боец все още е непобеден и е много близо до титлата в категория муха на UFC. На галавечерта UFC 304 той ще се бие срещу Манел Капе. Мохамед получава своя трети пореден опонент от топ 10, което показва желанието на UFC да тества перспективата си, преди да го постави в битка за титлата.

В същото време Мохамед вече можеше да се бие за пояса през май тази година на UFC 301, но по някаква неизвестна причина ръководството на промоцията реши да даде този шанс на австралиеца Стив Ерцег. Тогава Мокаев беше недоволен, пусна редица гневни публикации в социалните мрежи

Мокаев е на достатъчно високо ниво, за да се бори за шампионската титла. Той обаче вярва, че UFC не му дават този шанс, за да не счупи рекорда на Джоун Джоунс. 

„Трудно ми е да кажа целите си сега, защото веднъж казах, че искам да стана най-младият шампион на UFC, но не се получи. Не искам да обявявам някакви неща. Ако станат, станат. Вярвам, че можех да бъда най-младият шампион на UFC. Джоунс стана най-младият шампион на UFC, когато беше на 23 години и девет месеца. 

Все още съм на 23 години. Мисля, че съм най-активният след Джон Джоунс от младото поколение. Мисля, че можех да счупя рекорда му, но може би UFC не го искаха. Мисля, че Джон Джоунс е звезда, американска звезда. Мисля, че искат да задържат рекорда му, сто процента.“, каза Мокаев пред Title Sports Network.

Пазят ли UFC умишлено рекорда на Джоунс ?




Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес