Зареждане

Мохамед Мокаев оцеля в брутален ключ, за да удуши Джафел Фильо

Мохамед Мокаев оцеля в брутален ключ, за да удуши Джафел Фильо
Публикувано на: Март 18, 2023 в 21:30 ч
Мохамед Мокаев остана непобеден в UFC, но плати сериозна цена.

22-годишният дагестанец се изправи срещу Джафел Фильо в бой от категория муха. Битката им беше част от прелимите на UFC 286, което се провежда в Лондон. Мокаев доминира в първия рунд, след като успя да пренесе битката на земята.

Той се натресе на гилотина от Фильо, но успя да оцелее и си заслужи спечелването на рунда. Във втория рунд Мокаев реши да остави инициативата на Фильо, който го преследваше и го караше да върви назад. Явно Мохамед целеше да го измори.

Той не направи много в първата част на втория рунд, но във втората част успя да свали Фильо на земята. Така той си заслужи и този рунд в картите на съдиите. В третия рунд Мохамед успя да свали Фильо още в началните секунди.

Джафел приложи ключ на крака на Мокаев. Нещата изглеждаха доста сериозни и коляното на Мокаев се изви брутално. В крайна сметка той някак си успя да се измъкне от ключа. Мохамед взе гърба на Фильо и го накара да се предаде в последните секунди на боя.

Веднага след това Мокаев се изправи, но накуцваше от ключа, който Фильо му приложи на крака. Това беше 10-та поредна победа за дагестанеца, който вече е с рекорд 10-0-1 в ММА. Да се надяваме, че той не е получил сериозна контузия на коляното.

Мохамед планира да стане най-младия шампион в историята на UFC. Той има година и половина, за да го постигне. Ако продължи с тези добри изяви, то тогава скоро ще стигне до златото.













Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес