Зареждане

MMA бойци се надигнаха срещу федерацията

MMA бойци се надигнаха срещу федерацията
Публикувано на: Септември 24, 2018 в 09:35 ч
Социалните мрежи през последните дни се взривиха след като Българската федерация по ММА (БФММА) отлъчи един от големите клубове по бойни спортове у нас - "Десант" - Варна с треньор Николай Добруджански.

Именно първи Добруджански сподели за случващото се на връх 22-ри септември:

"Скъпи приятели, на 19.09.2018 г., ръководеният от мен спортен клуб "Десант" бе изключен от Българска федерация по ММА (БФММА)!

През последните две години обаче политиките на недалновидност, лицемерие, настройването на клубовете един срещу друг и откровените лъжи са основните лостове за управление на федерацията," споделя треньора на варненския клуб, критикувайки начина на управление на президента на федерацията - Станислав Недков.

С цел да не накърнявам авторитета на федерацията никога не съм споделял информация за тези проблеми в публичното пространство, но яростно съм отстоявал позициите си на провежданите събрания на БФММА. Сега, разбира се, вече мога да говоря свободно и в бъдеще ще споделя много факти, които намирам за потресаващи и отвратителни. За тези години се уверих, че федерация, крепяща се на заплахи, реваншизъм и "лизане на задници", няма бъдеще и участието ми в това начинание убива всякакъв мой ентусиазъм за развитие на спорта."

Пълното изявление може да видите в Facebook.


Веднага след това заваляха още и още публикации на титулувани ММА бойци и клубове, като сред първите бе ММА атлета Никола Дипчиков, който жъне успехи в руската организаця ACB.

"Николай Добруджански и Росен Димитров са най-добрите треньори по ММА в България. На тях дължа успехите се през последните години. Те са мои приятели, братя и верни другари, добри момчета, с които се работи с удоволствие. Истински професионалисти, които помагат без да търсят никаква облага от това. И двамата са многократно потърпевши от недостойните дела на Недков."

Състезателката и шампионка на клуб "Десант", Александра Тончева също разкритикува управлението на федерацията и посочи големите пропуски в публикация в Facebook.


Един от най-перспективните ни и млади състезатели, Владислав Генов също подкрепи вълната на негодувание най-вече защото начина на работа на федерацията е възпрепятствал развитието на професионалния спорт и младите бойци, които търсят полета за изява в България.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес