Зареждане

Michael Bisping разкри новата си работа

Michael Bisping разкри новата си работа
Публикувано на: Юни 8, 2018 в 09:58 ч

Michael Bisping донякъде изненада ММА обществото, обявявайки своето оттегляне на 28-ми май, след 14 години в бранша.

39-годишният бивш шампион в средна категория се очакваше да се бие поне още веднъж, след като претърпя две поредни загуби, но след като започна да има проблеми и с иначе здравото око, той реши да предпази здравето си и да се оттегли по-рано.

Не можем да го виним, имайки предвид, че даде всичко от себе си в UFC през годините, откакто спечели TUF 3 през 2006-та.

За кариерата му най-голямата победа завърши с нокаут в първия рунд, срещу Luke ROckhold в UFC 199, въпреки че той имаше и много по-голми планове. Той възнамеряваше да защитава титлата срещу Dan Henderson, St-Pierre и накрая срещу първия в дивизията.

St-Pierre обаче сложи край на тези очаквания. "The Count" споделя, че още тогава е трябвало да се откаже.

"Когато се бих с GSP и изгубих пояса, трябваше да се откажа. Още тогава някак си го знаех."

"Планът ми беше да защитавам титлата три пъти преди да се оттегля. Разбира се, не успях да стигна далеч, тъй като не спечелих втората среща. Но такава беше идеята."

Надявайки се да се отърси от загубата, Bisping прие да се изправи срещу Gastelum само три седмици по-късно, но това само затвърди суровата реалност, че може би е избързал, претърпявайки брутален нокаут в Шанхай.

Въпреки двете загуби, Bisping се очакваше да се бие за последен път срещу някой като Rashad Evans, Lyoto Machida, Vitor Belfort, като дори се споменаваше и трилогия с Rockhold. Нито една от срещите не се състоя и той реши да предпази здравето си. Това, разбира се, не означава, че е изгубил тръпката.


"Винаги ми се е искало да оставя вратата отворена. Dana ми се обади дори и ме пита дали съм сигурен в това, което правя. За малко да се върна в играта. Но трябваше да бъда категоричен."

Тогава му остана само един начин да се оттегли окончателно от UFC и това беше да се махне от списъците на USADA.

"От UFC ме питаха дали да не ме оставят в списъка на USADA, за всеки случай. Но не пожелах."

"Това беше правилният момент. Сякаш някакво голямо бреме ми се махна от раменете, тъй като винаги премислях и се колебаех дали да не се бия още веднъж. Вече е решено."

Сега "The Count" вече ще бъде коментатор в 'Dana White's Contender Series', като също ще участва и в отварянето на 110 UFC тренировъчни зали из Обединеното кралство.

Като цяло, той се вълнува от новото си начинание и дори възнамерява да започне да организира срещи.

"Готов съм да се отдам на други неща - нямаше да мога да го направя, ако не се бях оттеглил. Искам да коментирам за Contender Series и после да започна да организирам срещи. Такъв е планът."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес