Зареждане

Max Holloway защити титлата с доминация над Frankie Edgar

Max Holloway защити титлата с доминация над Frankie Edgar
Публикувано на: Юли 28, 2019 в 08:01 ч
Max Holloway се изправи срещу Frankie Edgar в главната битка на събитието в Канада и заложи титлата си в категория перо. Holloway идваше след първа загуба от доста години в UFC, след като се провали да стане временен шампион в лека категория и загуби от Dustin Poirier през април. Сега обаче той беше в свой води в категория перо и отново показа, че трудно ще бъде свален от трона. Holloway и Edgar си спретнаха здрава битка, в която Max доминираше и вкара по-добрите и тежките попадения.

Frankie отчаяно искаше да пренесе битката на земя, но само 1 от 13-те му опити за събаряния се получиха. В края на третия рунд Edgar записа 1-вото и последно събаряне в битката, но не постигна много с него и Max се изправи на крака, за да приключи рунда с коляно в тялото на своя опонент. На няколко пъти в двубоя Max успяваше да разклати Edgar, но той показа голямото си сърце, което му помогна да изкара до края на 25-те минути и битката стигна до решение. Съдиите бяха единодушни в победата на Holloway - (50-45, 50-45, 48-47)

С тази победа Holloway вече има 14 поредни победи в категория перо и доминира в категорията вече 6 години. Това беше 3-та защита на титлата за него и той сподели, че е готов за всеки. Най-вероятно следващата му битка ще бъде срещу Alexander Volkanovski. Edgar от своя страна отново се проваля в това да стане шампион в категория перо и пропилява 3-ти шанс за титлата в категорията. Frankie сподели, че няма да се оттегля от ММА и ще се опита да надгради.






Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес