Зареждане

Масвидал иска 'Wonderboy' Томпсън при завръщането си в UFC: Ще го направим за феновете

Масвидал иска 'Wonderboy' Томпсън при завръщането си в UFC: Ще го направим за феновете
Публикувано на: Юли 3, 2024 в 06:54 ч
Когато (а не ако) Хорхе Масвидал се завърне триумфално в UFC, той се надява да сподели октагона с една от най-уважаваните звезди в полутежка категория. 

В събота, 6 юли, "Gamebred" ще сложи боксовите ръкавици за двубой с бившия съперник за BMF титлата, Нейт Диас в Honda Center в Анахайм, Калифорния. 

Това ще бъде вторият път в кариерите им, когато бившите икони на UFC ще се изправят един срещу друг на pay-per-view, като първият ще се случи през ноември 2019 г. на UFC 244. Там Масвидал се прибра у дома с победа чрез TKO с лекарско спиране след третия рунд, като по този начин спечели първата титла на BMF. 

Масвидал разкри, че има още един реванш в списъка си, макар че този ще бъде отново в октагона, а не на боксовия ринг. 

"Битка с "Wonderboy" би била невероятна", каза Масвидал, когато бе попитан за завръщане в UFC. "Определено, винаги съм искал да имам реванш с него. Извън клетката, откакто се запознах с него още преди да се бием, винаги съм изпитвал голямо уважение към "Wonderboy" и към това, което е той. Всъщност той е добър, позитивен човек, който иска да прави добро.

Той е семеен човек, страхотен човек. Не може да се намери някой, който да говори лошо за него и да казва, че дължи пари, че е съмнителен човек или каквото и да било друго. Наистина уважавам "Wonderboy", така че с удоволствие бих разчупил хляба си с него. Нека да го пуснем, да влезем там и просто да дадем всичко от себе си... Ще го направим за феновете. Бих се радвал, когато се върна в някакъв момент, да се бия с Томпсън"


"Wonderboy" може да бъде перфектната битка за завръщане на Хорхе Масвидал

Стивън Томпсън, или "Wonderboy", както го познават феновете и бойците, е една от най-уважаваните звезди на UFC, като по време на 14-годишната си и все още продължаваща кариера в октагона се е бил с кой ли не талант от най-високо ниво. По пътя си той е спечелил победи над Робърт Уитакър, Джони Хендрикс, Рори Макдоналд, Висенте Луке, Джеф Нийл, Кевин Холанд и, разбира се, Хорхе Масвидал. 

Победата на Томпсън над Масвидал дойде на UFC 217, почти две години преди "Gamebred" да се превърне в суперзвезда с емблематичния си нокаут над Бен Аскрен

След двубоя им "Wonderboy" постигна резултат 3-5, докато Масвидал се оттегли от UFC след четири поредни загуби. Тъй като и двамата бойци все още са много известни, въпреки че са далеч от борбата за титлата, Томпсън срещу Масвидал 2 може да бъде перфектната среща за завръщането на "Gamebred" и да даде на феновете усещането за голяма битка. 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес