Зареждане

Манон Фиоро победи Роуз Намаюнас в Париж

Манон Фиоро победи Роуз Намаюнас в Париж
Публикувано на: Септември 3, 2023 в 00:30 ч
Манон Фиоро записа най-голямата победа в своята кариера в ММА.

Представителката на Франция сподели октагона на UFC с бивша шампионка в лицето на Роуз Намаюнас. Двете премериха сили в категория муха. Битката им беше подглавна за събитието UFC Fight Night 226, което се проведе в Париж, Франция.

Битката беше от голямо значение за категорията, защото щеше да излъчи претендентка за златото. Фиоро се представи доста силно и успя да надиграе Роуз. В цялата битка двете заложиха на игра в стойка, където Фиоро беше с една идея по-добра и вкара по-добрите удари.

Още в първия рунд Намаюнас си счупи пръста на ръката и това я притесняваше през цялата битка. На няколко пъти Роуз потърси събаряне, но защитата на Фиоро не се пропука и тя се защити. Във втория рунд двете си сблъскаха главите и това отвори аркада на Манон.

Това обаче не я притесни и тя уверено продължи да крачи към победата. В третия рунд Фиоро продължи да бъде по-активната. Тя вкара повече удари и битката между двете стигна до решението на съдиите.

Съдиите бяха единодушни в победата на Фиоро - (30–27, 29–28, 29–28). С тази победа Манон записа 11-та поредна победа в ММА и 6-та в UFC. Тя е претендент за титлата и си пожела битка за златото в категорията.

По-късно този месец Валентина Шевченко и Алекса Грасо ще се бият за титлата. Манон вероятно ще се бие с победителката. Роуз от своя страна навлиза в серия от 2 поредни загуби. Тя губи 3 от последните си 6 битки в UFC и няма победа от 2 години насам.









Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес