Зареждане

Макензи Дърн уверена в победата над Шаонан

Макензи Дърн уверена в победата над Шаонан
Публикувано на: Септември 28, 2022 в 07:48 ч
Макензи Дърн е развълнувана да оглави поредното събитие.

Дърн ще бъде в главната битка на UFC Vegas 61 срещу Ян Шаонан в решаващ двубой за категорията сламка. Въпреки че Шаонан записва две поредни загуби, Дърн знае, че тя е труден опонент и след като победи Теша Торес последния път, американката очакваше тази битка да бъде следващата.

„Това е най-смисленото, и двете загубихме от Марина. Имах чувството, че тази битка има най-голям смисъл. Тя е номер шест, аз съм номер пет и има две загуби,” каза Дърн. „Бях щастлива, че получих класен боец и за мен това е битката, която е най-логична. Знам със сигурност, тъй като тя идва след две загуби, тя работи усилено, работи върху защитата си при тейкдауни и нейната игра на земя. Тя удря често и ударът ѝ е на място. Определено няма да е лесна битка и се вълнувам, че това е основното събитие, така че ще имаме пет рунда. Но целта е да я приключа в първия рунд.”

Въпреки че Шаонан е с две загубени битки, Дърн не я приема лековато. Шаонан загуби от Марина Родригез и Карла Еспарза, които са две от най-добрите в категорията.

Esparza успя да свали Шаонан и я надигра на земя. За Дърн това само увеличава нейната увереност, но е сигурноа, че битката няма да е лесна, тъй като знае, че ударът на Шаонан може да ѝ създаде много проблеми.

„Чувствам, че това е мястото, където ще имам най-много трудности - при играта в стойка, а и нямам добри тейкдауни като Карла“, каза Дърн. „Знам, че няма да е лесно да я сваля, но работих много върху моята борба в този лагер. Ако мога да я сваля на земята, дори ако трябва да пулна гарда, мисля, че мога да пренеса тази битка на земята, но трудната част е да стигна дотам и да скъся дистанцията.”


Въпреки че Макензи Дърн смята, че свалянето на Ян Шаонан ще бъде трудно, тя е уверена, че ще я свали на тепиха и в крайна сметка ще спечели още една победа със събмишън.

„Мисля, че ще получа победа със събмишън и целта е да я получа възможно най-скоро“, обясни Дърн. „Може би ще е в трети, четвърти или пети рунд. Виждам събмишън в тази битка.”

Ако Дърн спечели със събмишън, както очаква, тя вярва, че има само две битки, които имат смисъл за нея. Това са Роуз Намаюнас или загубилият битката за титлата между Карла Еспарза и Жанг Уейли, но независимо от това, Дърн иска поне още един двубой, преди да се бие за пояса.

„Чувствам, че Марина е следващата на опашката след Жан Уейли. Знам, че тя прие битката с Аманда Лемос, а Марина е звяр и ако спечели, тя е следващата на опашката. Ако загуби, може би това ще ме постави пред нея“, завърши Дърн. „Не бързам да се бия за пояса, ще видим, не знам какво ще се случи с Роуз… Може би ще се бия със загубилия от Карла и Жан Уейли, ще видим. Но бих искал да направя още една битка, преди да се бия за титлата.” 

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес