Зареждане

Магомедшарипов призна, че има проблеми с издръжливостта

Магомедшарипов призна, че има проблеми с издръжливостта
Публикувано на: Март 1, 2020 в 00:00 ч
Забит Магомедшарипов е сред най-добрите бойци в категория перо на UFC, но при него има един сериозен проблем. Атрактивния дагестанец няма нужното кардио и винаги се изморява, след като направи 2 рунда в клетката. Магомедшарипов е бивш шампион на ACB и никога в своята кариера не е участвал в 5-рундова битка. Той е в серия от 6 поредни победи в UFC и като цяло 14 в ММА, a статистиката му е 18-1 при професионалистите.

Забит настояваше за шанс за титлата в категорията, но сериозните критики около неговата издръжливост веднага го настигнаха и го върнаха назад. В интервю пред руските медии 28-годишния боец сподели, че наистина има проблеми с кардиото, но има треньори, които ще му помогнат да оправи слабите места в играта си. Ето какво още сподели Забит:


Уча английски през приложения, но към момента съм спрял да го правя. Съвсем скоро пак ще почна. Не бих казал, че имам най-добрата издръжливост. Нямам проблеми да направя 5 рунда по време на тренировка. Понякога свалянето на теглото ми не върви по план. Мога да се разболя. Използвам много енергия, когато риташ ти отнема много от енергията. 

Ако това е просто бокс, то тогава лесно мога да изкарам цели пет рунда. Когато правите едно и също нещо през цялото време, това не отнема много енергия. В началото беше досадно с тези критики. Сега, не обръщам внимание на това. Всеки човек, когото срещна, иска да говорим за издръжливост. Всичко е наред, но определено става досадно. Имам треньори, в края на краищата, те вероятно знаят какво ми липсва. Познавам себе си. 

Магомедшарипов иска да се бие с Браян Ортега на UFC 249 в Бруклин, но все още няма информация за срещата им и дали въобще преговарят. 



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес