Зареждане

Люис за ненужните брутални удари: Не съм програмиран да спирам

Люис за ненужните брутални удари: Не съм програмиран да спирам
Публикувано на: Февруари 21, 2021 в 18:55 ч
Дерик Люис отбеляза победа с нокаут в главното събитие на UFC Vegas 19.

"The Black Beast" нацели Къртис Блейдс с ъперкът, докато борецът беше тръгнал за тейкдаун. Блейдс веднага изключи, но това не спря Люис да му нанесе още два тежки удара, докато опонентът му лежеше обездвижен на земята, преди реферът Хърб Дийн да се намеси.

Вижте също: Дерик Люис препарира Къртис Блейдс с тежък нокаут

По време на прескоференцията след събитието, Люис сподели на репортерите, че той не е програмиран да спира, докато реферът не се намеси.

"Не мога просто така да се изключа с копче," сподели Люис. "Някои бойци го могат, но не и аз. Трябва да изчакам реферът да ме издърпа, защото никога не знаеш какво може да стане. Всичко може да се случи. Той може да се вдигне и да поеме всички тези удари. Никога не знаеш. Спираш чак когато реферът се намеси."
 

Блейдс започна добре и спечели първия рунд.

Люис обаче сподели, че е останал спокоен, въпреки че двубоят не вървеше в негова полза.

"В края на рунда си повтарях, че той ще сбърка. Това си повтарях в главата. Неговият треньор се опитваше да го надъха, че се справя добре. Дойде втория рунд и знаех, че той ще се опита да направи нещо, да поиграе малко в стойка, а след това ще се опита да ме събори. Така че трябваше да бъда търпелив."

Перфектно нанесения ъперкът изравни рекорда на Люис с този на Витор Белфорт за най-много победи с нокаут в UFC.

"The Black Beast" сподели, че ударът е било нещо, върху което той и отборът му са работили много по време на подготовката.

"През цялото време чаках той да се опита да ме събори. Чаках го да тръне и нищо друго. Знаехме, че ще го направи... Аз и треньорите ми упражнявахме това цял месец. 12 седмици, по-точно. Подготвях се за него."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес