Зареждане

Любопитно: Заместникът на Чимаев има брутална битка с него в BRAVE CF от 2019-та

Любопитно: Заместникът на Чимаев има брутална битка с него в BRAVE CF от 2019-та
Публикувано на: Юни 19, 2024 в 12:00 ч
Хамзат Чимаев отпадна от двубоя си с Робърт Уитакър в UFC 305 при дебюта на организацията в Саудитска Арабия. Той беше участник в главното събитие на това ключово издание, но хранително натравяне го извади от играта.

UFC бързо намериха негов заместник в лицето на Икрам Алискеров - непознат за мнозина боец, който дори е извън ранглистата на организацията.

Любопитното е, че Чимаев и Алискеров имат един двубой зад гърба си.

По време на годините си в арабската ММА организация BRAVE, която е била трамплин за много бойци към UFC, Чимаев се изправи срещу Алискеров в една от многото битки на BRAVE CF 23 през 2019-та.


Двамата правят атрактивна, но кратка среща - Алискеров пада в брутален нокаут още в първия рунд, макар да е сочен тогава за голям фаворит срещу Чимаев.

Още един любопитен факт е, че сред многото титли в бойното самбо на Алискеров, една е спечелена на световното по бойно самбо през 2016-та, което се проведе в София.


Явно от UFC познават нивото на бойците от BRAVE, тъй като бързо намериха заместник на Чимаев в лицето на Алискеров, въпреки загубата му от Чимаев. След това си поражение, което е единствено в кариерата му, Икрам наниза 7 поредни победи, като последните 2 бяха в UFC. Преди това той изгради името си в BRAVE CF - организацията, която ще има събитие в Бургас на 24-ти август с участието на български и международни бойци.


Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес