Зареждане

Леон Едуардс с трудна победа над сърцат Нейт Диас

Леон Едуардс с трудна победа над сърцат Нейт Диас
Публикувано на: Юни 13, 2021 в 06:41 ч
Любимецът на феновете Нейт Диас беше много близо до това да ни даде един от най-големите обрати в историята на ММА. 36-годишният ветеран се изправи срещу Леон Едуардс в бой от полусредна категория. Двамата мериха сили на UFC 263, което се провежда в Аризона.

Срещата им беше първата в историята на UFC, която беше 5 рунда, без в нея да има заложена титла. В първите 4 рунда станахме свидетели на доминация от страна на Едуардс. Леон успяваше да наложи волята си и вкара тежки попадения на Нейт.

Диас показа огормно сърце и още по-впечатляваща издръжливост. Той пое най-добрите удари на Едуардс, но въпреки тях продължи да идва за още и още. В третия рунд Леон пренесе боя на земята и вкара лакти, с които отвори аркади на Диас.

Цялото лице на Нейт беше в кръв, но това не му попречи да бъде в лицето на своя съперник. Леон обработваше водещия крак на Нейт, който също се отличи с добри удари. В петия рунд нещата станаха драматични.

Леон беше спечелил първите 4 рунда и продължи да бъде по-добър. В края на рунда обаче Нейт му вкара шамар, а веднага след него и мощно ляво кроше. Леон се разклати сериозно след крошето и едвам си стоеше на краката.

Нейт натисна сериозно, но някак си Едуардс успя да остане на крака и да оцелее до края на 5-тия рунд. Така битката им стигна до решение, което беше в полза на Едуардс - (49–46, 49–46, 49–46).

Да, Леон спечели битката, но Нейт за пореден път спечели сърцата на милионите фенове. С тази победа Леон навлезе в серия от 9 поредни победи. Той заслужи реванш с Камару Усман и ще получи шанс за титлата. Нейт от своя страна навлезе в серия от 2 поредни загуби.



Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес