Зареждане

Лазар Тодев след SFC 9: Цонев се надяваше лекарят да прекрати срещата

Лазар Тодев след SFC 9: Цонев се надяваше лекарят да прекрати срещата
Публикувано на: Октомври 7, 2019 в 11:08 ч
Лазар Тодев се изправи срещу Александър Цонев в една от очакваните с най-голям интерес битки в бойното шоу SFC 9: Fast and Fury в Благоевград.

Двамата направиха атрактивна среща, но битката приключи неочаквано поради лекарска забрана след кървяща аркада на Цонев.

Вижте също: Резултати от SFC 9: Fast and Fury

Така победата бе отсъдена за Тодев, който обаче е имал други планове за срещата.

"Мислих да го нокаутирам бързо, но в последните няколко дни нямах възможност да тренирам и реших да си направя тренировка с него," каза Тодев за двубоя си с Александър. "А и събитието вървеше доста скучно и това е още една от причините битката да продължи толкова дълго. Зрителите бяха дошли за шоу и аз им го дадох."
 

Това беше трети двубой за Цонев тази година и първи за Тодев през 2019-та.

Въпреки това победителят коментира, че изобщо не е бил затруднен от опонента си и въпреки, че Цонев поиска реванш - такъв според Лазар няма смисъл да се прави.

Вижте също: Александър Цонев след SFC 9: Лекарят не действа адекватно, няма да оставя нещата така

"Цонев не ме изненада, но съм изненадан от новината в MMA.BG, че Цонев е спечелил първия рунд и се е забавлявал. С кое го е спечелил? С това да бяга като малко момиченце или му беше забавно, че главата му отскачаше наляво и надясно от непрестанните ми удари?

Дори и той се надяваше лекарят да прекрати срещата по-рано.

Реванш получават хора, които са направили равностойна битка, а не на хора, които не са уцелили нито веднъж противника си. Когато правя бой със сянка, сянката ми има по-голям шанс да ме удари от Сашо."
 

За Тодев това бе първи двубой в България от 4 години насам. Българинът живее в и се състезава в чужбина. Затова и битката му в SFC 9 беше специална за него.

"Беше приятно да се бия у дома и да зарадвам любимите хора, но като цяло беше поредната вечер на работа за мен."

Това е втора поредна победа за Тодев, след като в предходната си битка през декември той записа победа над Кевин Граф с ТКО в първия рунд.

Бойният атлет вече има планове за следващите си срещи, за които ще научите от MMA.BG

"Плановете ми са да продължа да се развивам и да ставам все по-добър. Имам няколко планувани битки пред мен, но ще чуете сами за тях."

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес