Зареждане

Крадец се представи за Алексей Олейник и измами бизнесмен

Крадец се представи за Алексей Олейник и измами бизнесмен
Публикувано на: Май 2, 2020 в 10:10 ч
Продължаващата пандемия на коронавирус отвори нови възможности за измамниците да мамят отчаяни и нищо неподозиращи хора. Съобщава се, че канадците загубили повече от 1,2 милиона долара общо от измами, свързани с COVID-19. В САЩ продължават да върлуват измами свързани с телефонни обаждания, фалшиви чудодейни лекарства, кръв и слюнка от „оцелелите от COVID“. И въпреки че по-голямата част от тези измами свързани с COVID-19 са насочени към възрастни граждани, един измамник реши да се прояви креативност, като се престори на UFC боецът - Алексей Олейник.

Според Едгард Запашни, известен руски собственик на цирк, той е бил измамен с 50 000 рубли (приблизително 650 долара) от някой, който се свързал с него в WhatsApp, преструвайки се на Олейник. Бизнесменът, който се включи в социалните медии, за да обясни за инцидента, разкри, че измамникът го помолил да изпрати пари, тъй като сестра му имала голяма нужда от медицинска помощ. Въпреки че номерът не бил познат на Запашни, той в крайна сметка се съгласи да изпрати парите. След това той решил да се обади на Олейник, когото познавал лично, за да провери ситуацията. Когато Олейник разкрил, че не е участвал в инцидента, Запашни разбрал, че е бил измамен. Ето какво сподели Едгард Запашни в социалните мрежи:


Аз съм си виновен. В рамките на една година с брат ми превеждаме много сериозни пари в благотворителност! Всеки път, помагайки на някого, ние знаем, че тези пари за този човек (почти винаги дете) са много по-важни, отколкото за нас сега! Изгубил сумата днес, се почувствах обиден, само защото такова същество никога няма да помогне на никого, той просто ги открадна !!!

Бъдете бдителни и не се хващайте на такива номера!!!





Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес