Зареждане

Ковингтън с мераци в средната категория: Адесаня е лесна мишена

Ковингтън с мераци в средната категория: Адесаня е лесна мишена
Публикувано на: Март 22, 2023 в 00:00 ч
Колби Ковингтън шокира мнозина в UFC, когато се появи като официален резервен боец на UFC 286. Президентът на UFC Дейна Уайт го реди да стане следващият претендент за титлата на Леон Едуардс, но освен дивизията в полусредна категория, „Chaos“ също е отворен за преминаване в средна категория.

Ковингтън сподели, че потенциалното преминаване към средната категория е едно от нещата, за които е говорил с UFC. Според двукратния претендент за титлата, той може да свали до лека категория, но не иска да измъчва тялото си, като го изтощава. От друга страна, качването на малко мускулна маса е много по-удачно.

„Това бяха някои неща, за които говорих с UFC зад кулисите. Бих се радвал да опитам да направя двубой в леката категория, но не искам да причинявам този стрес на тялото си. Не си струва, така че това е вариант, който просто никога няма да се случи. Ще се бия в близка до моята естествена категория тегло и в средната е по-реалистично. Готов съм да вляза в нея, защото това са естествените ми килограми“, обясни Ковингтън.


Още по-интересното е, че Ковингтън разкри, че е правил спаринги с бойци от средната категория от доста време и смята, че те са лесни противници. Той дори е убеден, че лесно би могъл надвие действащия шампион в средна категория Алекс Перейра.

„Преди тренирах с бойци от средната категория през цялото време, защото исках да усетя как да се справя с по-големи момчета... и всеки път те бяха толкова лесни за спаринг, защото сякаш са много по-бавни и хвърлят по-тежки удари, така че те се изморяват по-лесно и просто се ангажират прекалено много с удари и е по-лесно да ги свалиш и да ги завършиш на земята” продължи той.

„И Перейра е лесен двубой, ако се бия с този човек, ще го сложа на земята и ще го пребия, ще пречупя волята му и ще направя това, което правя с бразилците, защото аз съм кралят на Бразилия “, заключи той.

Въпреки че Уайт вече даде зелена светлина на Ковингтън да се изправи срещу Едуардс, "Rocky", междувременно, не хареса идеята се изправи срещу „Chaos“.

Ковингтън успя да се завърне към победителите, след като надви Хорхе Масвидал на UFC 272 със съдийско решение. Въпреки това, все още не е определено срещу кого ще се бие, ако Едуардс реши да му откаже.

Що се отнася до Перейра, бразилецът е готов за вълнуващ реванш с Израел Адесаня на UFC 287.

Последни новини

Оферта на деня

Горещи Новини

Видео

Най-четени статии днес